miercuri, mai 12, 2021
Acasa > Articole > Doza De Realitate > Tribunalul București intră în „carantină specială”

Tribunalul București intră în „carantină specială”

Având în vedere dispoziţiile art.1 pct.12 din Hotărârea Secţiei pentru

judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 191/10.03.2020, precum şi în completarea Deciziei preşedintelui Tribunalului Bucureşti nr. 45/10.03.2020, faţă de modificarea condiţiilor existente la emiterea Deciziei anterioare, respectiv mărirea riscului de răspândire a epidemiei de COVID 19, înregistrarea în continuare a unui flux deosebit de important de justiţiabili la Tribunalul Bucureşti şi Judecătoriile din circumscripţia sa (peste 3000 de persoane / zi) în contextul măririi numărului îmbolnăvirilor la nivel naţional, pentru a asigura sănătatea şi securitatea în muncă a personalului Tribunalului Bucureşti, sănătatea justiţiabililor, dar şi pentru buna desfăşurare a activităţii de judecată, prin Decizia nr. 46/11.03.2020 a Preşedintelui Tribunalului Bucureşti s-au dispus o serie de măsuri, unele dintre acestea vizând şi publicul şi avocaţii, după cum urmează:

Programul cu publicul se suspendă în perioada 12.03.2020 – 31.03.2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, iar înscrisurile se vor depune exclusiv prin mijloace de comunicare electronică permise de lege (email, fax), urmând ca originalul acestor înscrisuri să fie transmis prin poştă, dacă este solicitat.

În cauzele aflate pe rol în perioada 12.03.2020 – 31.03.2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, se vor fixa ore pentru fiecare cauză în parte.

La fixarea orelor se va ţine seama de necesitatea alocării unei perioade suficiente pentru aerisirea şi igienizarea sălilor de şedinţă.

În acest context, la nivelul fiecărei secţii a Tribunalului Bucureşti, în perioada 12.03.2020 – 31.03.2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, sunt stabilite următoarele cauze care vor fi judecate în perioada menţionată: măsuri preventive, cauze de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi urgente, cauze cu arestaţi în materie penală, cauze urgente în materie civilă (ordonanţe preşedinţiale vizând minorii în conformitate cu art.100 din Legea nr.272/2004, ordine de protecţie, răpirile internaţionale de minori, suspendări provizorii de executare, grevă, achiziţii publice privind produse medicale).

În celelalte cauze, cu respectarea termenului rezonabil de soluţionare a

cauzelor, se va fixa primul termen de judecată începând cu luna mai 2020 sau, după caz, se va proceda la preschimbarea termenelor de judecată acordate începând cu 12.03.2020 până la 30.04.2020 inclusiv, pentru o dată ulterioară, cu înştiinţarea în timp util a părţilor şi participanţilor. Aceste dispoziţii de mai sus nu sunt aplicabile în cauzele urgente menţionate.

În dosarele care vor fi judecate în perioada precizată, se va proceda, în

măsura în care este posibil, la audierea în sistem de videoconferinţă şi, în

vederea protejării sănătăţii publice, se va evalua posibilitatea declarării şedinţei nepublice.

Accesul justiţiabililor în incinta instanţei va fi permis doar la ora fixată

pentru judecarea cauzei în care participă, fiind stabilite cauze pe ore, cu

anunţarea părţilor telefonic sau prin alte mijloace de comunicare.

PREŞEDINTELE TRIBUNALULUI BUCUREŞTI

JUDECĂTOR MIHAELA-LAURA RADU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.