Doi bărbați și o femeie au fost arestați astăzi de Tribunalul Brăila „pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată și trafic de minori”, cum informează DIICOT. Cei trei inculpați sînt Gheorghiță Radian Cojocaru, Florentina Mihai și Nicolae Mihai.

Potrivit comunicatului oficial, „La data de 10.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată și trafic de minori.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 2021, inculpații au constituit un grup infracțional organizat specializat în comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza municipiului Brăila. Totodată, inculpații au exploatat sexual o persoană vătămată minoră, pe raza municipiului Brăila.

La data de 09.02.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Brăila au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 70 g hașiș, 140 g substanță vegetala mărunțită, de culoare verde, 13 g substanță pulverulentă, de culoare albă, 3 țigarete confecționate artizanal și 7 telefoane mobile”.

Prezentați în fața instanței, cei trei au fost arestați pentru 30 de zile. Însă, cel mai probabil, asta n-o să-i sperie cine știe cît. Sau măcar nu pe capul grupării, Gheorghiță Radian Cojocaru. Pentru că nu e prima dată cînd ajunge față-n față cu reprezentații autoritților pentru exact același gen de fapte. Mai precis, în 2019, după trei ani de cînd a fost săltat pentru trafic de droguri, proxenetism, grup infracțional organizat – el fiind unul dintre liderii infractorilor locali -, a fost condamnat la o pedeapsă de numai doi ani și jumătate. CU SUSPENDARE!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.