miercuri, mai 12, 2021
Acasa > Unde-i lege... > O recunoaștere care nu dovedește nimic

O recunoaștere care nu dovedește nimic

După isteria generală care a cuprins țara la aflarea veștii că „monstrul din Caracal” a ucis, tranșat și ars trupurile a două adolescente – pe care în prealabil le-a violat -, de câteva ore a început o nouă nebunie. Toată presa jubilează că „Gheorghe Dincă și-a recunoscut faptele. El afirmă că le-a omorât pe cele două fete și apoi le-a ars”.

De ce nu cred în această recunoaștere?

În primul rînd pentru că, inclusiv pe parcursul zilei de astăzi, omul și-a susținut nevinovăția, pentru ca, după numai cîteva ore, să „recunoască tot”. Dar acesta nu este tocmai un argument. Ce l-ar fi determinat să recunoască? Faptul că în mașina lui s-ar fi găsit fire de păr de-ale Alexandrei Măceșaru și banda de scotch cu care i-ar fi lipit gura în mașină ca să nu țipe cînd a răpit-o? De ce s-o răpească, dacă fata l-a însoțit de bună voie, deci nu avea motive să-i pună căluș? Cred că nici măcar un copil nu poate să creadă că acesta ar fi motiv ca Gheorghe Dincă să recunoască săvîrșirea a cel puțin două crime abominabile. Dar, dincolo de asta, rămîn o mulțime de întrebări fără răspuns. Fără pretenția că le epuizez, am să enumăr cîteva:

 

  • Au stabilit legiștii că ADN-ul din oasele și dinții găsiți (rămășițe, dealtfel, foarte vechi) aparține vreuneia dintre cele două fete?
  • S-a stabilit ce fel de carne este cea găsită în congelatorul lui Dincă?
  • Cum se poate explica faptul că, deși Dincă ar fi ars cadavrele într-un butoi metalic din curte, la percheziție, în același butoi, s-au găsit resturi de haine putrede și foarte mulți șoareci vii?
  • Cum putea să ardă bucățile de cadavru în cursul nopții – după ora 3.00 (cînd se presupune că Alexandra mai trăia) – avînd în vedere că polițiștii deja îi înconjuraseră casa?
  • Dacă la ora 3.00 Alexandra mai trăia, de cît timp avea nevoie Dincă să o omoare, tranșeze și incinereze?
  • În cît timp ard oasele umane? Și ce e necesar pentru incinerare? Ne gîndim la crematorii cum funcționează? (Aceste întrebări le-am preluat de la o altă persoană care preferă să gîndească).
  • S-a găsit vreun recipient în care Dincă să fi ținut acidul?
  • Dacă în curte s-au găsit numai urme de sînge animal, și acelea puține, unde a tranșat Dincă trupul adolescentei/adolescentelor?
  • Dacă tot a decis să comită omorul, chiar nu s-a gîndit să-i lege, iar, fetei gura cu scotch? Măcar că să nu audă vecinii țipetele, presupunînd că, treaz fiind, nu a sesizat, la fel ca vecinii, că are casa înconjurată de mașini.

E știut ce se poate întîmpla în timpul unei anchete, mai ales cu presiunea de acum, dar nu este de ajuns ca acuzatul să recunoască. Vinovăția TREBUIE DOVEDITĂ!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.