Acasa > Unde-i lege... > PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CAMĂTĂ

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CAMĂTĂ

Ieri dimineaţă poliţiştii ilfoveni au efectuat nouă percheziţii domiciliare şi  au adus pentru audieri opt persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de camătă, şantaj, tâlhărie şi favorizarea infractorului .

La data de 22 februarie  a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat nouă percheziţii domiciliare şi au adus pentru audieri   opt persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni.

De la locaţiile vizate au fost ridicate documente şi înscrisuri şi au fost  idisponibilizate în vederea confiscării  sume de bani în cuantum de 32.000 de euro şi 7.000 de lire sterline.

Din cercetări au rezultat indicii că  în perioada 2017 până în prezent, persoanele, cu vârste cuprinse între 30 şi 57 de ani, ar fi împrumutat bani cu camătă mai multor persoane din Buftea, iar pentru recuperarea sumelor datorate ar fi apelat la şantaj, ameniţări şi alte acte de violenţă.

Persoanele în cauză  ar fi acţionat separat  şi ar fi racolat clienţii  din locaţii unde se practică jocurile de noroc.

De asemenea poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore  şapte persoane dintre cele aduse pentru audieri.

Astăzi,  Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus măsura controlului judiciar faţa de una dintre persoanele reţinute, iar  şase persoane urmează să fie prezentate  la Judecătoria Buftea cu propunere  de arestare preventivă.

Poliţiştii Oraşului Buftea continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj, tâlhărie şi favorizarea infractorului .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.