Acasa > Articole > Politic > PNL își dă, iar, arama pe față

PNL își dă, iar, arama pe față

Toate proiectele legislative depuse în precedenta legislatură vor fi respinse pe bandă rulantă, a anunțat traseista Cristina Burciu. Mai jos, declarația integrală a actualei PNL-iste, fostă PSD-istă „de marcă”. (R.S.)

În noua sesiune parlamentară vor fi puse bazele aplicării Programului de guvernare al PNL

În această săptămână a început noua sesiune parlamentară în care Partidul Național Liberal și-a stabilit mai multe obiective importante pentru bunul mers al țării și aplicarea programului de guvernare.

O primă preocupare a PNL este legată de analizarea proiectelor legislative aflate în acest moment în fluxul parlamentar, respectiv respingerea tuturor inițiativelor legislative depuse în legislatura trecută. Acestea nu își mai au acum rostul, sunt de neaplicat și vor fi eliminate, deoarece afectează punerea în practică a programului de guvernare al actualei coaliții. În Legislativ există în prezent sute de propuneri legislative fără obiect de activitate, care vor fi supuse treptat procedurilor legale de respingere.

În paralel, parlamentarii liberali, alături de colegii din celelalte partide ale majorității, vor lucra la dezbaterea și adoptarea ordonanțelor de urgență emise atât de către Guvernul Ludovic Orban, cât și de către noul Cabinet Florin Cîțu.

Un alt obiectiv prioritar al PNL în acest început de an este punerea în acord a proiectelor legislative declarate neconstituționale cu prevederile Constituției României. De asemenea, mai sunt corecții de rezolvat în ceea ce privește actele normative din domeniul Justiției, concomitent cu adoptarea unor noi proiecte de lege raportate la cerințele de funcționare ale unei justiții independente, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția și Comisiei Europene, cuprinse în raportul MCV. Desigur, în zilele viitoare vom dezbate și vota Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale pentru acest an, imediat ce Guvernul le va finaliza, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Nu în ultimul rând, vom aduce îmbunătățiri din punct de vedere parlamentar legislației pensiilor și a salarizării personalului bugetar, care sunt cuprinse în previziunile programului nostru de guvernare.

În ceea ce mă privește, voi acționa în vederea simplificării și optimizării legislației pentru români, în general, și pentru clujeni, în special. În mandatul trecut, activitatea mea politică și parlamentară s-a axat îndeosebi pe rezolvarea problemelor comunității și a oamenilor, indiferent de opțiunile lor politice, iar acest deziderat va fi continuat și în noua legislatură”.

 

Deputat PNL Cluj,

Cristina Burciu

 

4 februarie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.