Acasa > Unde-i lege... > Premierul Ludovic Orban sfidează hotărîrile judecătorești

Premierul Ludovic Orban sfidează hotărîrile judecătorești

Fostul subprefect Györke Zoltán și-a recîștigat în luna iulie a acestui an repunerea în funcție, după ce Curtea de Apel Cluj a stabilit că acesta fusese numit, în mod nelegal, prin aplicarea mobilității, în funcția publică de inspector guvernamental. Nici până astăzi, premierul Ludovic Orban nu a pus însă în aplicare sentința judecătorească, motiv pentru care Györke a deschis un proces nou, prin care a obținut sancționarea premierului cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere.

Am câștigat procesul împotriva Guvernului României și a Ministerului Afacerilor Interne. Începând de săptămâna viitoare voi exercita, din nou, funcția de subprefect al județului Cluj, a notat Györke Zoltán pe pagina sa de socializare.

Prin HG 54/8.02.2019 s-a dispus aplicarea mobilității din funcția publică de subprefect în cea de inspector guvernamental. În 11.02.2020 instanța de judecată a admis cererea mea privind anularea hotărârii de guvern, din următoarele considerente:

  1. au fost încălcate procedurile referitoare la adoptarea proiectelor de acte normative
  2. hotărărea de guvern nu a fost motivată în fapt și în drept
  3. aplicarea mobilității nu a fost dispusă în scopul și limitele expres prevăzute de lege.

Pe 16.07.2020 sentința a rămas definitivă prin respingerea recursului formulat de Guvernul României și Ministerul Afacerilor Interne”.

La data de 12.11.2020 instanța clujeană i-a dat câștig de cauză subprefectului, dar hotărîrea poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile.

Admite in parte cererea de chemare in judecată formulată de reclamantul-creditor G. Z in contradictoriu cu pârâţii-debitori Primul Ministru al României, Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului . Respinge cererea de chemare in judecată formulată de reclamantul-creditor G. Z in contradictoriu cu pârâtul-debitor Ministerul Afacerilor Interne. Aplică pârâtului-debitor Primul Ministru al României o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie, pe zi de intârziere, până la executarea obligaţiei de reintegrare a reclamantului-creditor G. Z. in funcţia de subprefect al Judeţului Cluj, stabilită prin sentinţa civilă nr. 249/2020 pronunţată de Tribunalul Cluj in dosarul civil nr. 2392/117/2019, definitivă ca urmare a respingerii recursului prin Decizia civilă nr. 894/16.07.2020 a Curţii de Apel Cluj. Amenda se va face venit la bugetul de stat. Acordă reclamantului-creditor G.Z, in condiţiile art. 906 alin.2 Cod procedură civilă, penalităţi de 1000 lei calculate pe zi de intârziere, incepând cu data comunicării prezentei hotărâri si până la data executării obligaţiei de reintegrare in funcţia publică de subprefect al Judeţului Cluj, stabilită prin sentinţa civilă nr. 249/2020 pronunţată de Tribunalul Cluj in dosarul civil nr. 2392/117/2019, definitivă ca urmare a respingerii recursului prin Decizia civilă nr. 894/16.07.2020 a Curţii de Apel Cluj. Respinge cererea formulată de reclamantul-creditor G Z in contradictoriu cu pârâţii-debitori Primul Ministru al României, Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului avand ca obiect obligarea acestor pârâti la plata de penalităţi pentru nerespectarea obligatiei de plată a despăgubirilor , stabilită in sarcina acestora prin hotărârile judecătoreşti mai sus menţionate. Executorie. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare.Recursul se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată in şedinţă publică, astăzi, 12 noiembrie 2020.

Document: Hotarâre cameră consiliu  312/2020  12.11.2020”

http://portal.just.ro/117/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11700000000145494&id_inst=117

Nu este prima oară când Györke Zoltán a câștigat repunerea în funcție prin decizie judecătorească. El a fost demis de trei ori din funcția de subprefect de guvernul PSD și de fiecare dată a atacat și câștigat în Justiție.

În prezent, funcția de prefect al Clujului este ocupată de Mircea Abrudean, iar cei doi subprefecți ai județului sunt Irina Munteanu și Budai Bela.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.