joi, septembrie 23, 2021
Acasa > Articole > Politic > Primele reacții la depunerea madatului de către Florin Cîțu

Primele reacții la depunerea madatului de către Florin Cîțu

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat cu numai zece minute înainte de a începe votarea noului Cabinet. Gestul, așa cum era de așteptat, a stîrnit o mulțime de reacții.

Florin Cîțu: „Un mesaj important pentru români. Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de prim-ministru desemant președintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, președintele partidului trebuie să fie și prim-ministru. Decizia președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de prim-ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi”.

Tăriceanu: „E o bătaie de joc la adresa tuturor românilor”.

Marcel Ciolacu: „E cel mai bun lucru care se putea întâmpla”.

Victor Ponta: „PNL este mai periculos pentru România decât epidemia de coronavirus. Într-o țară normală îl împușcau pe Cîțu și ai lui!”

Dacian Cioloş : „PNL joacă baba-oarba cu Guvernul”.

Dan Barna: „O bătaie de joc şi o ironie la adresa oricărei reguli democratice. Nu părem o clasă politică schizofrenică?”

Rareş Bogdan: „Inadmisibil!”

Preşedintele PMP, Eugen Tomac : „PNL trebuie să se trezească la realitate. E nevoie de instalarea unui guvern legitim, cu puteri depline, iar şeful statului ar trebui să susţină un Executiv de uniune naţională”.

Deputatul PNL Florin Roman: „Este un gest de mare responsabilitate și de aceea a luat  decizia de a renunța la mandat. Pe baza unui singur principiu: când ești în stare de urgență, de război, niciodată șeful, comandantul, nu părăsește linia frontului. Și prin decizia pe care a luat-o Florin Cîțu, practic Ludovic Orban, cel care a gestionat situația, este mandatat de colegii din PNL sa strângă toată clasa politică în jurul lui, societatea civilă. Doar împreună vom reuși să gestionăm acest virus nociv”.

Senatorul Daniel Zamfir : „Mascaradă confirmată cu zece minute înaintea votului. Așa bătaie de joc și, mai ales, iresponsabilitate, în actualul context politic, era greu de imaginat”.

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.