Acasa > Articole > Doza De Realitate > Puşculiţa Gabrielei Firea dă pe din-afară

Puşculiţa Gabrielei Firea dă pe din-afară

Pentru că nu dă de la ea din buzunar, ci din banii contribuabililor, primarul general Gabriela Firea cheltuie „fără număr”. Prezentă astăzi, 2 martie, la Forumul „Piaţa imobiliară: tendinţe şi obiective pentru 2018”, organizat la Palatul Parlamentului, edilul a anunţat că va cheltui exact un milion de euro pentru un concurs în urma căruia va primi nişte hîrtii din care să rezulte cum poate fi înfrumuseţată o zonă a Bucureştilor. Mai exact, Firea a anunţat că va lansa un concurs internaţional de soluţii, în valoare de un milion de euro, pentru reabilitarea bulevardului Magheru
Ne dorim ca cel (s. n.) puţin zona centrală să aibă o nouă abordare. Prin proiectul de buget am iniţiat şi urmează să anunţăm şi public un concurs internaţional de soluţii, de un milion de euro, prin care ne dorim să primim în beneficiul bucureştenilor un proiect pentru reabilitarea bulevardului Magheru. Este trist ceea ce se întâmplă acum, e un bulevard principal al Capitalei, care este pur şi simplu deteriorat, nu mai este deloc pus în valoare. Cei mai mulţi cetăţeni sau companii s-au mutat din acea zonă din cauza clădirilor cu risc seismic. Cred că prin acest concurs de soluţii vom putea să beneficiem de un proiect de talie internaţională, pe care să îl şi declinăm în perioada următoare„, a precizat Firea.

Aici se cuvine ca doamna Firea să afle că a declina, potrivit dicţionarului, înseamnă, printre altele, „a pune la îndoială, a nu admite, a nu recunoaşte competenţa cuiva sau a ceva, a refuza”.

Edilul general şi-a argumentat intenţia prin faptul că „Bucureştiul s-a dezvoltat haotic după Revoluţie, iar erorile care s-au făcut pînă acum trebuie eliminate prin definitivarea aspectelor importante ale Planului Urbanistic General. Şi pentru că tot dă bine, ea s-a referit şi la grija pe care o poartă cazurilor sociale, „singurul motiv pentru care Primăria Generală a decis să devină jucător pe piaţa imobiliară. Am înfiinţat Trustul de Construcţii Metropolitane, care va demara, de anul acesta, construirea de unităţi locative. Avem 3.000 de cereri de unităţi locative sociale nerezolvate la Primăria Capitalei pînă în acest moment. Grija noastră este, în primul rînd, pentru aceste cazuri sociale. Doar la Primăria Generală sunt 3.000 de cereri şi cu siguranţă sunt câteva mii şi la primăriile de sector, pe care le vom cumula”. Etc, etc, etc…

Deocamdată primarul general nu a dat răspuns la următoarele întrebări, întrebări pe care i le-am trimis prin e-mail, dar încă mai are timp.

Iată întrebările:

  1. În ce ar consta reabilitarea din punct de vedere al Primăriei Capitalei avînd în vedre că Bulevardul Magheru este o zonă construită?
  2. Cînd va fi făcut anunţul pentru participarea la concurs, ce criterii de selecţie există pentru participanţi, unde va fi publicat anunţul? Costurile pentru publicare sînt incluse în valoarea de un milion de euro?
  3. Care este termenul în care se pot înscrie participanţii şi cînd este prevăzut să înceapă reabilitarea efectivă?
  4. A avut loc o şedinţă de Consiliu sau o altă formă de consfătuire – dacă da, cînd şi cu cine – pentru demararea acestui proiect?
  5. Cum a fost stabilită suma de un milion de euro pentru participarea la concurs?
  6. Banii au fost deja alocaţi în bugetul Primăriei? Dacă da, aş dori o copie sau facsimil după documentul respectiv, dacă nu, aş dori să aflu cînd se va discuta problema sau de unde se ştie că aceşti bani vor exista şi vor putea fi utilizaţi în acest scop.
  7. Populaţia Bucureştiului a fost consultată în legătură cu această cheltuială?
  8. Ce garanţii poate oferi Primăria Capitalei că nu este deja cunoscut numele cîştigătorului?
  9. Dacă numai pentru documentele care vizează reabilitarea acestui bulevard se va aloca un milion de euro, de unde vor veni banii pentru punerea proiectului în aplicare şi cam la ce sumă au fost evaluate lucrările?

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.