Acasa > Articole > Investigatii > Refugiat acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore/Autorităţile îl acoperă

Refugiat acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore/Autorităţile îl acoperă

Faptele s-au petrecut pe 23 februarie, în Rădăuţi, judeţul Suceava. În acea seară, imediat după ce a ieşit de la ore, o fetiţă de 12 ani a fost abordată de un individ chiar în apropierea Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, unde învaţă. Acesta i-a întins 10 lei şi i-a cerut, în limba engleză, să îl sărute. Copila s-a speriat şi a fugit în scara unui bloc. Bărbatul s-a luat după ea, iar cînd a ajuns-o, a încercat să o imobilizeze şi s-o sărute cu forţa. Ţipetele fetei l-au determinat să renunţe şi să fugă din bloc. Încă traumatizată de ce i se întîmplase, fata i-a povestit mamei totul, îndată ce a ajuns acasă. Mama a anunţat evenimentul la 112, iar în scurt timp poliţiştii l-au identificat şi reţinut pe agresor. Acesta este un pakistanez în vîrstă de 20 de ani, care locuieşte de mai bine de un an la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Rădăuţi. Reţinut  pentru 24 de ore pentru tentativă la infracţiunea de agresiune sexuală, a fost prezentat Parchetului cu propunere de arestare.

De aici, începe nebunia. Contactat telefonic, comisarul Ionuţ Epureanu, purtător de cuvînt al IPJ Suceava, a declarat, rîzînd: „Da, ştiu cazul, dar nu mai am nici un fel de date despre el. Nu a fost cine ştie ce, că ăla doar i-a întins 10 lei şi a bîiguit ceva, iar fata s-a speriat şi i-a spus mamei ei. Să verific, eventual să văd dacă au făcut cei de la Parchet vreun dosar, ceva, dar nu cred. Eventual să vă dau un număr de la Parchet să vedem dacă au deschis ei, cumva, o anchetă. Dar nu e vorba despre o agresiune sexuală”. Am insistat: „A încercat să o pipăie pe fetiţă, i-a propus ceva concret, s-a dezbrăcat…?”Ce să se dezbrace, sînt minus 20 de grade afară?! Dar mă interesez şi vă spun într-o jumătate de oră”. De atunci (azi dimineaţă – n.a.) comisarul nu mai răspunde la telefon, nici la mesaje.

Am încercat să aflăm de la Centrul de Cazare din Rădăuţi cum stau lucrurile şi dacă există noutăţi. Subcomisarul Bogdan Claudiu Ungureanu, director adjunct al Centrului, s-a dovedit foarte amabil: „Da, ştiu despre ce este vorba, dar fiind un caz deosebit l-am raportat la Inspectoratul General şi eu nu am abilitarea să vă dau relaţii. Încercaţi la purtătorul de cuvînt al IGI”.

Am contactat-o telefonic şi pe doamna subcomisar Ermina Mihai, purtător de cuvînt al Inspectoratului General pentru Imigranţi: „Da, ştiu despre ce este vorba, dar este o anchetă în curs, a preluat-o Parchetul, deci eu nu am voie să vă dau relaţii. Întrebaţi acolo”. Doamna subcomisar a fost de acord că fără numele persoanei nu voi putea obţine nici un fel de date sau informaţii, dar „asta este, nu am ce să fac”.

Pînă la urmă am aflat, totuşi, ceva. Pakistanezul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Ceea ce înseamnă că poate oricînd să atace aceeaşi fată şi eventual familia ei, măcar ca să se răzbune, sau, de ce nu, alte fete. Eventual tot minore.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.