Acasa > Articole > Politic > Scintei la Palatul Victoria

Scintei la Palatul VictoriaIn timp ce mediile politice vehiculeaza tot mai des ipoteza ca ministrii PSD Ecaterina Andronescu, Dan Nica si Nicolae Nemirschi urmeaza sa fie destituiti si inlocuiti cu oameni din PDL, Executivul e gata ca in cadrul acestei sedinte sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului pe trei proiecte de lege:cel privind reorganizarea unor autoritati şi institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana şi Fondul Monetar International; cel privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si proiectul de lege cu privire la Codul Educatiei, supranumit si Codul Andronescu. Tocmai cel de-al treilea punct de pe ordinea de zi a sedintei de govern a incins spiritele.

 

Sosit in mod intempestiv la Palatul Victoria, potrivit unor surse citate de Antena 3, presedintele Senatului, Mircea Geona a venit cu mandate clar din partea PSD sa impuna asumarea Codului Andronescu. Propunerea a fost primita fara entuziasm de catre Emil Boc, cel carea anuntat, de curind, ca nu mai vrea sa fie o marioneta (!!!). In replica, premierul a precizat ca poate sa accepte mare parte din codul “Ambramburicai”, dar numai combinat cu propunerile fostului ministru al Educatiei si actual consilier presidential, Mircea Miclea. (Greu sa dansezi tot timpul pe sirma – n. a.).

Suparat de afront, Geoana a devenit transant:”Pica asumarea pe legile Andronescu, pica si Guvernul!”.

Care va fi rezultatul acestei intilniri furtunoase se va sti cel mai tirziu la finalul sedintei de guvern. De remarcat este, insa, faptul ca nici unul dintre cei doi lideri nu a adus, macar formal, ca argument faptul ca una sau alta dintre variante (Andronescu – Miclea) ar fi in detrimentul, elevilor, al studentilor si al cadrelor didactice. Ca si cum aceste categorii sociale nici nu ar exista. Sau poate ca deja pare firesc ca fiecare ministru sa faca noi si noi experiente, de regula foarte costisitoare din punct de vedere financiar, pe cei de mai sus?

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.