Acasa > Articole > Investigatii > Taxiul – locaţia violului

Taxiul – locaţia violului

 

Siguranţa în propria casă pare să devină de domeniul amintirii. A constat-o pe propria piele o tînără din judeţul Vaslui, la sfîrşitul anului trecut. În noaptea de 28/29 decembrie aceasta a fost luată cu forţa de trei indivizi, violată într-un taxi şi apoi în locuinţa unuia dintre ei.

Dacă-i „bal”, pai să fie!

Pe Cristian Stativă (39 de ani) şi Ionel Ignat (29 de ani), îi leagă o veche prietenie. Nu numai că sînt amîndoi din Vaslui, dar, din primele verificări efectuate de poliţişti, reiese că şi-au petrecut o parte a tinereţii în aceeaşi celulă de închisoare. Nimeni nu ştie de unde au avut – pe 28 decembrie 2012 – bani să închirieze un taxi. Cert e că numai aşa au găsit ei de cuviinţă să ajungă din municipiul Vaslui în satul Tîrzii, comuna Olteneşti, din acelaşi judeţ. Au venit în vizită la prietenul lor Cristinel Mihalache, 22 de ani. Ştiau că junele are băutură gîrlă şi puteau să dea pe gît pînă la loc comanda fără să plătească nici un ban. Petrecerea a început spre seară, iar sticlele golite se adunau mai ceva ca la cîrciumă. După atîta băutură, spre miezul nopţii, nu se ştie cui, i-a venit ideea că musai să aibă şi femei. Ei, chiar femei nu aveau de unde să aducă. Dar măcar de una tot puteau să facă rost! „Descurcăreţul” a fost Stativă. „Băi, staţi aşa, că-l ştiu io pă unu’ care are o nevastă cu faţă de curvă! Mergem la ăla!”.

Viol cu repetiţie. În grup.

De la vorbă la faptă n-a fost decît chestie de minute. Cum taxiul care îi adusese de la Vaslui aştepta la poartă, cei trei „cavaleri ai Apocaplipsei” – că l-au luat şi pe Mihalache – , au străbătut ca vîntul şi ca gîndul cei patru kilometri şi jumătate care îi despărţeau de satul Curteni, din aceeaşi comună. Aici s-au oprit la poarta unei case unde locuia bărabtul cunoscut de Stativă şi concubina acestuia. Deşi era miezul nopţii, aceştia au ciocănit la uşă, iar cînd li s-a descuiat, au dat năvală în casă. Concubina era deja băgată în pat. Masculii n-au stat nici o clipă pe gînduri. S-au repzit la pat, au luat-o pe sus pe tînăra de 22 de ani, i-au pus mîna la gură să nu mai ţipe, iar, înainte de a ieşi, l-au ameninţat pe concubin cu moartea dacă nu-şi vede de treabă. S-au suit în acelaşi taxi (Ignat şi Mihalache pe bancheta din spate, alături de fată), şi au plecat spre Vaslui. Încinşi de băutură şi cu hormonii daţi în clocot, cei doi bărbaţi din spate n-au mai avut răbdare să ajungă la destinaţie. Au violat-o pe tînără încă de pe drum. Nu înainte de a-i aplica o bătaie zdravănă. Ajunşi la Vaslui s-au oprit la garsoniera unuia dintre ei. Aici, tînăra a petrecut cîteva ore de coşmar, împărţite între reprize de bătaie şi viol în grup.

La mititica

Cînd şi-au ostoit poftele, cei trei au luat alt taxi şi au plecat iar spre Curteni, ca s-o ducă acasă pe femeie. N-au mai ajuns. Între timp concubinul ei, care mai întîi o căutase prin sat, sunase la 112, iar o patrulă de la Poliţia Rurală 4 Huşi i-a oprit pe drum şi i-a dus direct în arest. Pe 29 decembrie pe rolul Judecătoriei Huşi a fost înregistrat dosarul 2414/244/2012, în care inculpaţi sînt Stativă Cristian, Ignat Ionel-Daniel şi Mihalache Iulian-Cristinel. Primul taximetrist, care în mod normal trebuia să fie încadrat la complicitate, nu se regăseşte pe lista judecătorilor. Cei trei, însă, au primit mandate de arestare preventivă pe 29 de zile, pentru lipsire ilegală de libertate şi viol.

 

One thought on “Taxiul – locaţia violului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.