miercuri, mai 12, 2021
Acasa > Articole > Politic > "Trebuie căutat un nou premier, dacă actuala coaliţie nu realizează programul convenit"

"Trebuie căutat un nou premier, dacă actuala coaliţie nu realizează programul convenit"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că trebuie căutat un alt prim-ministru şi instalat un nou Guvern, în cazul în care partidele actuale din arcul guvernamental nu-şi vor asuma realizarea programului convenit cu instituţiile financiare internaţionale.

 

"(…) În cazul în care partidele actuale nu-şi asumă realizarea programului, trebuie căutat un prim-ministru care să-şi asume un program în conformitate cu nevoile României, un program prin care să nu fie minţiţi românii şi după ce se instalează să spună că trebuie să facem altfel. Şi trebuie instalat un nou Guvern", a spus Băsescu, la Radio România Actualităţi.

El a subliniat, însă, că partidele actuale de la guvernare i-au arătat că au voinţă să realizeze programele asumate, însă parlamentarii acestor partide sunt ”indisciplinaţi”.

"Dar trebuie să vă spun că după discuţia pe care am avut-o marţi cu partidele din arcul guvernamental, părerea mea este că există voinţă la actuala majoritate să realizeze reformele şi să implementeze programul convenit cu instituţiile financiare internaţionale. Marea problemă este disciplina parlamentară", a menţionat Traian Băsescu, la RRA.

Şeful statului a susţinut, însă, că nici partidele de opoziţie nu au programe de relansare economică a României, ci fac doar promisiuni demagogice.

"Dacă privesc la ceea ce propun prin program partidele de opoziţie, îmi dau seama că nu există în opoziţie partide care să vizeze un program de redresare a României, ci doar partide care vizează clişee demagogice de păcălire a populaţiei, că pot da, că pot mări, că pot face", a susţinut şeful statului.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.