joi, septembrie 23, 2021
Acasa > Unde-i lege... > Viorel Hrebenciuc îşi află sentinţa pe 9 martie

Tolba cu marea corupţie

Viorel Hrebenciuc îşi află sentinţa pe 9 martie

Modificări ciudate de atitudine

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au amînat pentru 9 martie pronunţarea în dosarul în care fostul deputat Viorel Hrebenciuc este acuzat de săvîrşirea unor fapte de mare corupţie.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată fiul său, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam şi fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu şi alţi 16 inculpaţi, printre care şi Gheorghe Paltin Sturdza, toţi în legătură cu retrocedarea a 43.000 de hectare de pădure celui din urmă. Acuzaţiile formulate de procurorii DNA la vremea lui 2015, cînd au trimis cauza în judecată au fost următparele: luarea de mită, traficul de influenţă, spălare de bani, cumpărarea de influenţă, abuzul în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat. De-a lungul anilor s-au produs tot felul de schimbări de situaţie, dar acum judecata a ajuns la final.

În timp ce DNA solicită pedeapsa maximă de 12 ani pentru Viorel Hrebenciuc, avocaţii apării se bat pentru a obţine minimul de pedeapsă ori chiar achitarea în condiţiile în care, deşi iniţial acuzaţii şi-au recunoscut faptele, acum, spun apărătorii, s-a dovedit nulitatea unor probe, deci acuzaţiile nu se mai pot proba, iar procurorii anticorupţie nu ar fi dovedit niciodată pe deplin acuzaţiile formulate.

Judecătorii ÎCCJ au amînat pronunţarea definitivă pentru data de 9 martie 2018.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.