Acasa > Articole > Politic > Căutând nod în papură/CTP ANALIZEAZĂ DISCURSUL LUI TUDOREL TOADER

Căutând nod în papură/CTP ANALIZEAZĂ DISCURSUL LUI TUDOREL TOADER

sursa foto: b1

 „Raportul a semănat cu un proces comunist”.

 

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei: Avem o justiţie. Unii spun că este bună, alții spun că este rea. Justiția trebuie să fie egală pentru toți.

Cristian Tudor Popescu, scriitor şi jurnalist: Păi dacă ar spune așa ceva un student în anul I la Facultatea de Drept ar trebui să fie picat. Justiția trebuie să fie corectă. Nu încap noțiunile de bun și rău.

EU:  Tudorel se referea la ce se spune despre Justiție, nu cum trebuie să fie. Cum trebuie să fie știe și un copil, nu doar un student în anul I. Durerea societății noastre este că Justiția este într-un fel pentru sărac și cu totul altfel pentru bogat. Justiția trebuie să fie aceeași și pentru toți. Dacă asta este o teză comunistă, iubesc comunismul și dacă CTP nu vrea să înțeleagă, nu pot decât să-l plâng.

 

Tudorel Toader: Refuzul procurorului-șef de a se prezenta în Comisia specială a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de alegerile din 2009. A dat un răspuns incomplet, răspuns care nu a contribuit la aflarea adevărului. Prin refuzul de a se prezenta s-a creat un blocaj în activitatea comisiei de anchetă.

Cristian Tudor Popescu: A citit el răspunsul acela? În ce calitate? Ce treabă avea cu comisia? De unde a dedus că e incomplet? Pe ce date? Cum îți asumi o asemenea afirmație?

EU : S-a creat blocaj. Doar CTP își permite să intre în mintea unui om și să-i cenzureaze gândirea. Cine este mai comunist, TT sau CTP?

Tudorel Toader: Procurorul șef a declarat pentru BBC că se teme pentru desființarea DNA. Într-un alt interviu, acordat Euronews, s-a lansat într-o critică dură adresată proiectelor de legi aflate în dezbatere parlamentară.

Cristian Tudor Popescu: Dincolo de rechizitoriu a fost revista presei. Și toate aceste lucruri pe care le-a invocat pentru impresia artisitică de televizor, de propagandău, nu au niciuna susținerea măcar a unei abateri disciplinare pentru care sa fi fost chemată.

EU: Și numai pentru asta, Codruța trebuia pedepsită cu excludere din Magistratură.

Tudorel Toader: Spațiul public a fost și este plin de presupuse abuzuri ale fost procurorului Negulescu. El a fost lăudat, apreciat, el și unitatea din care face parte, în loc să fie luate măsuri de verificare. Lipsa de reacție în verificarea activității profesionale și conduitei unor procurori, mă refer la lipsa de verificare a DNA Ploiești.

Cristian Tudor Popescu: Cum poți să spui că trebuiau luate măsuri împotriva lui Negulescu de către Kövesi pe baza unor înregistrări apărute la o televiziune? Cum să iei măsuri câtă vreme nu există o anchetă în urma căreia se constată vinovății ale procurorului?

EU: Deja e jalnic! TT a spus „să se ia măsuri de verificare…”

Tudorel Toader: M-ați întrebat câte cazuri au fost. Nu contează numărul. Nu doresc la nimeni să fie victima unei erori judiciare. Ferească Dumnezeu!

Cristian Tudor Popescu: Judecătorul trebuie să-l oprească. Procurorul nu comite erori judiciare. Cum poți să-i atribui eroarea judiciară în urma căreia cineva stă cinci ani la pușcărie nevinovat, să i-o atribui lui Kövesi?

EU: Procurorul falsifică dosare, nu judecătorul.

Maniera de a găsi nod în papură a lui CTP este cea mai pură modalitate comunistă de apreciere a unui profesionist. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.