duminică, octombrie 17, 2021
Acasa > Articole > Politic > Presa politică cea saşie

Presa politică cea saşie

În legătură cu tăvălugul împins de Raportul lui TT, Cornel Nistorescu se îndoia în Cotidianul său că  „PSD-ul cu Dragnea, Olguţa şi Codrin, plus zece Dăncilă şi douăzeci de Dănuţ Andruşcă puşi legaţi peste alţi 30 de Anton Anton, pot lupta împotriva Comisiei Europene, a SRI, a NATO şi a unui binom atât de flămînd de putere, cu atîtea minţi viclene, cu atîtea fonduri la îndemână”.

Şi tot Cotidianul nostalgia că, desigur, „cîndva va ieşi la lumina zilei şi dovada că serviciile secrete coordonează multe dintre ONG-urile finanţate direct sau indirect din fondurile grase ale lui George Soros”.

Doamna Dogioiu, de partea binomului cu fonduri şi funduri grase, zicea în ziare.com, că dimpotrivă, „Raportul  ministrului Justiţiei este ceva de chicotit, dacă nu chiar de râs, că are limbaj şi gândire pur staliniste, parţial agramat; este o ruşine nu doar pentru funcţia actuală, ci pentru tot învăţământul superior românesc în care este profesor şi rector”. Şi fiindcă tot veni vorba de forţarea limbii române, constata că nişte „‹‹vătafi cu anvergură judeţeană›› încearcă să aţâţe ura împotriva a tot ce  este străin”.

Ceva mai tehnic, dar nu mai puţin anticomunist, domnul Cristi Dănileţ, observa în limba română cultă, undeva prin Hotnews.ro şi News.ro, că „din 36 de pagini, un număr de 10 pagini cuprind citate din decizii ale CCR şi avize ale Comisiei de la Veneţia. Rămând, matematic şi, desigur, academic, în fapt, 26 de pagini de alegaţii”.

O, da!, recunoaşte echidistant Cotidianul: „Stilul Tudorel Toader va rămîne într-adevăr proverbial în conferinţele de presă din România. Dar dincolo de stil, ministrul Justiţiei a venit cu 20 de puncte care se referă la abuzuri, greşeli şi ilegalităţi. Sunt ele adevărate sau nu? Geaba a zis Klaus Iohannis că sunt neclare. A încercat şi el să se scoată dintr-o situaţie fără replică. Cele 20 de puncte sunt ca tabla înmulţirii. Nici bădia de la Parchetul General, cel care s-a chinuit să numere 12 brăţări de aur, nici Dogioaica, nici CTP-ul, nici Rareş Bogdan cu ai săi trupeţi nu au găsit greşelile din cele 20 de puncte. Este drept că ei sunt jurişti cum sunt şi eu. Plus că au vînă şi energie de propagandişti. În stilul acesta isteric sau de protest à la Piaţa Victoriei şi Piaţa Mare din Sibiu, Tudorel Toader este vinovat pentru că are un neg şi chelie, pentru că vine de la Iaşi şi pentru că alunecă mai uşor ca pe patine la fiecare răspuns care nu-i place. Dar toate acestea n-au nici o legătură cu greşelile şi abuzurile comise de DNA şi de Laura Codruţa Kövesi”.

De altfel, tot în Cotidianul mai scrie că „ministrul Educaţiei  ar trebui să pună la dispoziţia compatrioţilor noştri foaia matricolă a celor doi cavaleri anticorupţie, Kövesi şi Lazăr, pentru a vedea cam la ce nivel de ştiinţă de carte au ajuns în timpul studiilor. Şi că notele lor mari, dacă există şi note mari, nu se află în foile matricole de la Cluj, ci în cele de la SRI, NATO şi cine mai ştie unde”.

Şi pentru că Ziare.com şi Hotnews.ro, şi Realitatea tv, şi Digi 24 sunt la vedere şi nu excesiv de stimabile, oficiile numite de Cotidianul au strigat catalogul celor din fosta grevă a tot felul de lucrători în sistemul judiciar; aceştia au „semnat anonim” scrisoarea celor o mie de necunoscuţi pe care scrie „Atenţie CSM!”, marţi vin la voi Codruţa noastră şi agramatul TT. Nu uitaţi, agramatul, ăla cu negul, comunistul, da? Nu aveţi voi treabă cu „tabla înmulţirii”.

P.S. Aflu în ultima clipă că Deutsche Welle publică un articol devenit obişnuit în care deplânge faptul că pentru prima oară în istoria UE un ministru de Justiţie îi apără pe infractori. Unde am mai auzit noi sloganul acesta? În gura cui?

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.