Acasa > Editorial > Să-ți fie rușine, Adina Aghelescu!

Să-ți fie rușine, Adina Aghelescu!

Sursa foto: DC News

O veste neașteptată a tulburat astăzi, 26 aprilie 2019, comunitatea justiției și (cel puțin) a jurnaliștilor. Procurorul Ramona Bulcu, fostă șefă a Biroului de presă al Parchetului General s-a aruncat în gol, în cursul dimineții, de la etajul V al instituției. Evident, nu a avut nici o șansă.

La fel de evident, jurnaliștii au tăbărît imediat pe subiect. Și toți au folosit aceeași placă: „tocmai în Vinerea Mare”… De parcă ar avea vreo importanță în ce zi hotărăște un om să-și încheie definitiv socotelile cu viața. Dar dacă Ramona Bulcu era catolică? Pentru ea deja Paștele ar fi fost trecut.

Dar nu aici este problema reală. Ci acolo unde jurnaliștii au uitat să fie, în primul rînd, oameni. Că profesioniști, din ce în ce mai rar! Mulți dintre cei care au scris despre nefericita întîmplare au cunoscut-o – la fel ca mine – personal pe Ramona Bulcu. Și tot la fel ca mine știu că despre ea se poate spune fără teama de a greși că a fost un om deosebit. Nu, nu este vorba despre celebra vorbă „despre morți numai bine”. Pur și simplu așa era Ramona. Nu avea accese de exuberanță, nu-și punea viața personală pe tavă, nu stătea la bîrfă, deci nimic din lucrurile care să o facă „simpatică”. Nu. Ramona era în primul rînd un profesionist. Și încă unul dedicat profesiei și care, indiferent cît de complicat sau greu părea un caz (subiect, în cazul jurnaliștilor) știa întotdeauna cum să-l ajute pe gazetar să-și facă treaba foarte bine, iar instituția pe care o reprezenta să nu aibă „bile negre”. Și mai știa ceva: indiferent cine erai, știa să te facă să crezi că ești cel mai important și cel mai drag om. Nu sînt deloc puțini, ba chiar dimpotrivă, cei care astăzi sînt acreditați „pe Parchet” datorită modului în care Ramona Bulcu i-a ajutat și chiar i-a învățat să-și facă meseria. Dar, repet, făcea toate astea fără să vorbească prea mult despre ea însăși. Nici măcar colegii nu prea știau despre cele care se întîmplă în viața și, mai ales, în sufletul ei.

Cu toate acestea, o „vedetă” din lumea presei, a găsit de cuviință să-i mînjească memoria Ramonei Bulcu. Atunci cînd trupul ei fărîmat probabil încă nici nu se răcise. Am spus vedetă? Cred că nu am greșit foarte mult, pentru că este vorba despre Adina Anghelescu, care apare mereu la tv. Și pentru că n-are nici o reținere să vorbească despre orice și oricînd, același lucru l-a făcut și astăzi: nu a stat de vorbă în ultima vreme cu Ramona Bulcu, nu știa nimic concret, dar ferească Dumnezeu să recunoască vreodată că ea, Adina Anghelescu, nu știe.

Fără nici o ezitare a declarat public că „ar fi fost vorba despre o depresie.Și în bună măsură această stare a fost din cauză că fusese îndepărtată din funcția de șef  (în 2017 – n.a.)și trecută la Arhivă. A fost șefă la Biroul de Presă al Parchetului General. Era o femeie extraordinar de blândă, empatică. Din câte știu, nu avea probleme în familie. Cu toate acestea, exista o slăbiciune a dânsei față de postul de șef”. Și mai grav este faptul că mulți lucrători din presă au preluat pe nemestecate declarația.

 

RUȘINE să-ți fie, Adina Anghelescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.