Eleva care a fost rănită grav în urma prăbuşirii zidului de la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, în data de 18 decembrie 2023, s-a stins din viaţă, marţi, la Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Tîrgu Mureş, pe 9 iaqnuarie 2024, în jurul orei 15.30

Pe 20 decembrie, Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Tîrgu Mureş a pus în mişcare acţiunea penală faţă de administratorul societăţii ce realiza lucrările la clădirea aparţinînd internatului, pentru trei infracţiuni: una prevăzută în legea specială, Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii, respectiv infracţiunea prevăzută de art. 35 alineatele 1 şi 3, şi două infracţiuni, de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

„S-a reţinut în sarcina inculpatului că a efectuat lucrări de săparea unui şanţ chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care nu era autorizată şi, aşa cum ştiţi, urmare a prăbuşirii sitului a rezultat decesul unui elev şi vătămarea corporală a altor trei eleve”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Gianina Oreviceanu.

Peretele clădirii internatului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit pe 18 decembrie 2023.

Administratorul societăţii care realiza lucrările a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Un răspuns

  1. Nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca aceasta tragedie putea fi evitata. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Targu Mures a confirmat ca administratorul societatii care realiza lucrarile de sapare a unui sant langa zidul cladirii internatului nu avea autorizatie pentru aceste lucrari. Acesta este acum plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, dar asta nu ii aduce inapoi in viata pe cei care si-au pierdut viata din cauza neglijentei sale.

    Sper ca justitia va face dreptate si ca aceasta tragedie sa fie un avertisment pentru toti cei care sunt responsabili de siguranta constructiilor si a elevilor. Sa ne rugam pentru sufletele celor care nu au mai avut sansa sa isi continue drumul in viata si sa ne gandim la familia si prietenii lor care acum trec prin momente extrem de grele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.