miercuri, mai 12, 2021
Acasa > Informaţiile zilei > Eu, iepurașul ce mă vreau vulpe/SUA ori UE?

Eu, iepurașul ce mă vreau vulpe/SUA ori UE?

Sunt un iepuraș de pădure. Nu mă mândresc cu asta, nici nu sufăr. Exist, mulțumesc Creatorului! Dacă e să mă mândresc cu ceva, e faptul că sunt râvnit de componentele aristocrate ale elitei: leul și lupul. Dacă ar fi să aleg, avantaje și dezavantaje sunt și de o parte, și de cealaltă. Firea de iepure nu-mi permite însă să aleg. Mama, săraca!, refuza orice discuție pe această temă; nici măcar una teoretică, școlară. Acesta este motivul pentru care discuțiile între noi se poartă doar între partidele în care suntem împărțiți, niciodată printr-un referendum deschis.

Ca iepuraș convins de faptul că iepuraș rămân până la moarte, socot că nici leu sau lup nu voi fi vreodată. Dar că, nimic nu mă împiedică să mă vreau vulpe, de pildă. Nu e mai grea decât mine, nici mai înaltă sau mai lungă. Avantajul de a mă vrea vulpe vine de la realitatea că nici leii, nici lupii nu se încumetă să mănânce vulpi.

Notez pe răboj cele câteva lucruri de care sunt sigur. Nici leul, nici lupul, dacă aș fi vulpe, nu au un motiv natural să mă iubească. Îmi vor blana. Ca vulpe dobândesc, cel puțin, siguranța că nu voi fi mâncat, cum s-ar întâmpla dacă rămân iepure.

De ce nu râvnesc să fiu ființa cea mai puternică de pe planetă – omul? Pentru că nu s-ar schimba nimic. Aș trezi poftele stăpânilor lumii. Și nici SUA, nici Uniunea Europeană nu ar avea motive naturale pentru a mă iubi. Au ce iubi, slavă Creatorului! Altceva poftesc ele de la mine. Nestematele din pământul de sub mine, puterea minții și a brațelor mele.

De aceea, prefer să rămân iepure și să mă vreau vulpe ușor hoață, dar liberă, stăpână pe mine și pe ce am din naștere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.