La nivelul Liceului „Callatis” Mangalia, conducerea liceului ține liste cu „datoriile la xerox” ale elevilor, acestea referindu-se la sume foarte mari solicitate în mod ilegal elevilor pentru a printa lucrările scrise și fișele de pe care aceștia exersează la oră, scrie Asociația Elevilor Constanța.

În cadrul unor discuții cu membrii AEC, doamna director și-a exprimat acordul față de fenomen, în ciuda faptului că strângerea de fonduri este complet ilegală.

Menținerea unui tabel cu aceste „datorii” poate duce inclusiv la comportamente de tip bullying, atât din partea profesorilor cât și din partea elevilor, față de elevii și părinții elevilor care refuză să achite aceste sume. Elevii care se împotrivesc achitării fondului școlii nu sunt în niciun caz „oaia neagră” care a venit să strice ceva ce merge, ci adevărați luptători împotriva corupției.

Îndemnăm toți elevii și părinții elevilor liceului să refuze achitarea acestor fonduri, având în vedere ilegalitatea lor, fără a se lăsa intimidați.

Solicităm de urgență conducerii liceului să stopeze strângerea fondurilor! Dacă aceasta nu va fi stopată, nu vom ezita să depunem plângere penală pe numele directoarei!”

Potrivit ziariștilor de la Replica Online „În urma publicării tabelului, directoarea unității de învățământ nu și-a exprimat dorința și disponibilitatea de a opri fenomenul, ci a decis să recurgă la amenințări față de membrii AEC din liceu, spunându-le că lezează imaginea liceului și transmițându-ne solicitarea de a șterge fotografia de pe rețelele de socializare. Considerăm aceste acțiuni josnice, și ne punem întrebarea legitimă: Cine lezează imaginea liceului? Niște elevi ce luptă pentru respectarea legii, sau o directoare ce încearcă să intimideze niște copii și săvârșește infracțiunea de luare de mită?

Și cum postarea AEC a fost făcută pe pagina de socializare, bineînțeles că imediat au apărut și reacțiile „din public”.

Cristina Ancuta

Banii pe care guvernantii ii acorda pentru invatamant sunt putini. E un adevar faptul ca nu exista consumabile suficiente pentru intregul proces (pe langa multe alte lipsuri). Subfinantarea obliga cadrele didactice sa caute solutii “de criza” … O solutie este buzunarul parintilor. O alta solutie este buzunarul profesorilor. Din experinta, ambele situatii sunt intalnite in Romania. Sigur, exista si varianta de a lucra doar pe banii primiti, insa nu e de dorit… Situatia este similara si in Sanatate, unde buzunarul pacientului trebuie sa fie la fel de larg.

Mangiru Loredana

Cristina Ancuta, și, au zis ceva profesorii de lipsurile din scoli? Eu am văzut ca au scos elevii la proteste pt ca nu li se majorează lor (profesorilor) salariile. Nu pt wc urile insalubre, a pereților dormiți, sau a celorlalte lipsuri. Nu, pt salariile lor, atat! Cat despre spitale… mda, medicii alte victime ale sistemului. Sarmanii, fura totul din spitale și duc la cabinetele lor particulare, pana și pe pacienti ii transforma în clienții lor. În spitalele noastre pa a și mâncare și hârtia igienica sunt furate de personal! De aceea pacientul trebuie sa vina și cu medicul de acasă pt ca majoritatea au doar diplome dar n au nicio treaba cu medicina.

Ariana Dudună

Cristina Ancuta O primărie nu are 2000 de lei să dea pentru xerox?

Crăciun Laura Gabriela

..instituția de învățământ nu trebuie sa ceara bani elevilor .e inacceptabil și e și interzis prin lege pentru a cere banii de la elevi pentru a-si plăti hârtiile de xerox.

Alexandru Paenalte

Dacă fonduri nu exista în scoli, de unde sa facă rost de bani? De la cine are nevoie de xerox…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.