duminică, august 1, 2021
Acasa > Articole > Politic > Independența ca independența, dar care Justiție?

Independența ca independența, dar care Justiție?

Iată câteva suspiciuni rezonabile. Megarezonabile. Întâiul mafiot al țării, cel care dintr-un salariu de bugetar și-a transformat familia în dinastie, cu moșii și averi nerezonabile, este Traian Băsescu. Unde a fost zeița Justiție? Cacealmaua se poate vedea chiar și după tabla de valori a CIA. Ca să nu-l amestec și pe domnul Juncker.

Fondatorul corupției rudimentare, dar eficiente, în România, chiar după standardele infractorului numărul unu, Traian Băsescu, este Adrian Năstase. A fost închis pentru niște termopane. Unde a fost pretendenta la nobila menire de Independență?

Iohannis poartă în sine microbul găinarului decorat cu Crucea de Fier. A retrocedat pe nemerit ce nu era al său, s-a înstăpânit pe case cu violența samavolniciei administrative. Unde a fost aceea despre care a lăsat să se înțeleagă că pentru domnia sa nu există valență mai sfântă?

Dinu Patriciu și Viorel Cataramă și-au ridicat palate ale bunăstării cu escavatoarele politicii. Toată lumea știa. Justiția veghea să nu-i împiedice nimeni.

Mari magnați financiari au devenit asfaltatori într-o țară în care nu s-a construit ca lumea un metru de autostradă. Pădurile, cât ereau ele de păduri, s-au pulverizat în bănci străine. Românii aveau treabă. Se îmbogățeau, în frunte cu magistrații. Totul era de furat în România. În patria hoților. Medici, ziariști, mecanici, funcționari, bancheri, fermieri – tot cetățeanul se închina la un singur Dumnezeu atotputernic, BANUL. Și nimic n-ar fi fost posibil fără antecamera Justiției. Justiția a fost și mai este încă oficiul care eliberează certificatele de bună purtare într-un teritoriu cotropit de hăhăiturile lui Becali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.