duminică, august 1, 2021
Acasa > Articole > Doza De Realitate > Iohannis, complice…

Iohannis, complice…

Ar trebui să spun președintele României. Dar nu pot s-o fac. Pentru că  președintele României ar avea grijă de POPORUL ROMÂN. Însă insul aburcat pentru al doilea mandat (cu voturi falsificate sau nu) în fruntea Republicii România este doar ocupantul acelui Scaun. România este condusă de altcineva. Însă, pentru salvarea aparențelor, uneori, lui Iohannis i se permite „libertatea de a fi el însuși”. Și-atunci Iohannis își dă cu stângu-n dreptul mai rău decît atunci cînd execută ordinele. Așa cum s-a-ntîmplat după ce a devenit public proiectul lui Streinu Cercel de a băga în carantină forțată, pe termen nedeterminat, toate persoanele peste 65 de ani. Se pare că „minunea” de proiect care introducea cea mai abjectă formă de nazism în România ar fi fost concepută prin luna februarie a acestui an. Și, teoretic cel puțin, ar fi urmat să fie pusă în aplicare cam pe la jumătatea lunii mai, cînd expira „a doua stare de urgență”. Tocmai de aceea ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a găsit de cuviință să vorbească despre acest proiect  în cadrul unei emisiuni tv. Ce a urmat, se știe: după ce documentul a fost preluat, difuzat, comentat și întors pe toate părțile de întreagă mass-media, starea de panică în rîndul populației a atins cote paroxistice.

Dar nimeni nu s-a întrebat cum a ajuns acel document la presă. Explicația e una singură. A ajuns pentru că „acum e momentul”, iar cel care a făcut posibil acest lucru este chiar Streinu Cercel. Care Streinu Cercel a pus proiectul la dispoziția unei agenții de presă. Tăvălugul o dată pornit, nu mai avea nevoie de nimic. Iar oamenii, mă refer la „prostime”, nu mai știau ce să creadă și încotro s-o apuce. Singurul care, în toată nebuina iscată, a rămas liniștit a fost chiar Streinu Cercel. Dacă măcar o frază din acel document i-ar fi dat emoții, ar fi fost neadevărată sau n-ar fi fost pusă la dispoziția presei chiar de către el, cu siguranță, în mai puțin de o oră, ar fi găsit zeci, poate sute de căi să dezmintă informațiile cu pricina. Dacă nu el ar fi dat presei documentul, ar fi demarat o anchetă internă pentru descoperirea vinovatului, iar acest lucru ar fi fost trîmbițat prin toate mijloacele… Nimic din toate acestea, deci concluzia vine de la sine.

Doar că lucrurile nu s-au oprit aici. „Îngrijorat profund” pentru starea de spirit creată în rîndul populației (repet, pentru Iohannis românii reprezintă populație, nu popor) pe 21 aprilie Iohannis a ieșit la o nouă declarație publică. Și s-a erijat în salvatorul nației: „A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște și vreau să vă spun clar cum stăm aici. Într-un astfel de plan, cineva propunea, de exemplu, o măsură aberantă – aberantă, altfel nu pot să-i spun – cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și duse în anumite zone de carantină. Dragii mei, așa ceva nu se întâmpla, este inacceptabil! Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel n-aș putea să le spun! Deci, persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniștiți! Nu vine nimeni să vă ia de acasă, să vă ducă în carantină! Nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane!”

Așadar, nimic din ce au zis Streinu Cercel și Tătaru nu-i adevărat! Dar asta nu l-a determinat să-i demită din funcții pe cei doi. Complicitate dovedită!

Citește și Președinte păpuar sau păpușat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.