joi, septembrie 23, 2021
Acasa > Stelisti > Lumea fotbalului, fericită!

Lumea fotbalului, fericită!

În sfârșit domnii Miriuță, Bratu, Șumudică răsuflă ușurați: Nicolae Dică nu este un bun antrenor. Îl salvează Budescu. Faptul că a intrat în grupă de Liga Campionilor, că este pe primul loc în Liga I, că, până acum și-a îndeplinit toate obiectivele, nu este merritul lui, ci al jucătorului Budescu, ieșit din formă, respins de Christoph Daum, respins de Cosmin Contra, dar care, iată, prin magie, îl urcă pe Dică pe piedestalul: România fotbalului e fericită! Fără Șumudică, Miriuță, Bratu, ci doar cu Nicolae Dică, fotbalul în România moare.

Într-o lume urâtă, meschină nu se iau în seamă fapte cărora altfel li se închină. Nici Zidane, la Real Madrid, n-are nici o valoare fără Cristiano Ronaldo, nici PSG n-are valoare fără Neymar, nici dracu, nici lacu nu au valoare în ciuda faptului că fotbalul este ECHIPĂ.

Șumudică, Miriuță & Co. trăiesc, iată, clipe de mare fericire; golurile Stelei n-au fost date de portarul Bălgrdean, ci de nr. 10 – Budescu – care, în caietul său de sarcini, are și această misie: de a da goluri. Dacă Budescu are ca misie să dea goluri și chiar dă, antrenorul Dică n-are nici un merit. Tresaltă inimile mediocrilor. Ale impostorilor.

Nicolae Dică este acolo, în fruntea clasamentului, din întâmplare. Autorul real „este” Gigi Becali. Faptul că singurul antrenor din Liga I conduce o echipă impusă de patron, aceea care patronului însuși îi repugnă – cu Florinel Coman, Florin Tănase, Denis Alibec, Dragoș Nedelcu, Junior Morais – și totuși, are performanțele pe care le are.

Falsificatorii de adevăr țipă: să vină Șumudică! Să vină Rednic! Să vină rușinea peste sportul fotbal! Trăiască ratingul!

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.