Acasa > Articole > Politic > „Sentinţa”: Provocare naţională

„Sentinţa”: Provocare naţională

Academicianul Bogdan Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române, afirmă că România are nevoie de un proiect de ţară, dar care nu poate fi îndeplinit din cauza lipsei oamenilor de stat.

Cred că ne trebuie un proiect de ţară, dar ca să ai un proiect de ţară pe care să-l duci la îndeplinire îţi trebuie oameni de stat, pe care eu, personal, nu-i văd. Îmi pare rău, eu nu fac politică… Nu-i văd. Nu-i văd. Oameni care sunt în stare să explice, să conceapă ceva generos, ceva care, într-adevăr, să ne unească. Noi suntem o societate dezbinată”.

Suntem convinși că Academia Română dispune de oameni interesați să facă un lucru util pentru „societatea dezbinată” care este România. De pildă, un colectiv de specialiști ar putea inventaria ideile, gândurile, lexicul din ambele tabere, a  „stângii” și a „dreptei” deopotrivă. Rezultatul să fie trimis liderilor, pentru a se informa cine sunt și cum gândesc adepții fiecărei tabere și, totodată, să răspundă la întrebarea dacă nu cumva domniile lor se fac vinovate de precaritatea calității umane a celor care fac politică și în ce fel se străduiesc să o ridice la nivelul cerut de interesul național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.