Acasa > Articole > Interviu > Dialoguri cu Nicolae Cristache/ Drogaţi

Dialoguri cu Nicolae Cristache/ Drogaţi

Tema zilei este fierberea din USL. Liberalii cer un congres USL. Sunt Ponta şi Antonescu pe punctul unei rupturi definitive?

– Ponta şi Antonescu sunt produsele pentru piaţă ale poporului român. Ultimele. Sunt tot ce-a putut produce el. Pe Ion Iliescu l-a ratat un Gorbaciov fără cauză. Emil Constantinescu a fost un kitsch. Băsescu – Al Capone de Constanţa. Ar mai fi Vadim Tudor – un Hitler în zi proastă. Dan Diaconescu – şarlatan cabotin… Blaga – ca un ştergător de parbriz. Emi Boc – poporul nu a avut altă rimă…

– Ultimele produse, Ponta şi Antonescu, logic, nu sar departe de copac…

– Antonescu este un bulevardier, ca şi Ion Iliescu, fără cauză. Glumiţe, izmeneli, fiţos, nu urcă spre Al Capone – e nul. Ponta – în linia Monica Tatoiu, histrion …

– Tema zilei…

– Tema zilei este fabricată de o presă oglindă a celor de mai sus, cum spuneam: produse ale poporului român pentru piaţă. Poporul român fiind el însuşi în plin ospăţ de recuperare a libertăţii, înfulecă orice îi vine, ca drogat; din nefericire, fără maluri, ca-ntr-o mlaştină.

Nimeni nu are nicio vină…

– Nimeni. Poate Istoria. Soarta celui la mijloc între uriaşi. Cu o tresărire de orgoliu pe numele Nicolae Ceauşescu.

– Se zice că vreţi să-l reabilitaţi.

– Un nebun pe Titanic. În istoria naufragiului Titanicului este, desigur, un erou.

Se despart sau nu se despart Ponta şi Antonescu, iată întrebarea! – scuze!

– Puţin important. Dacă-mi dai voie, dilema este: cu ascendenţa Iliescu-Constantinecu -Băsescu, vor găsi aceştia, ca şi presa, drumul spre cunoaşterea rostului lor în fruntea ţării? Cineva compara lumea cu o corabie populată cu nebuni; aceştia se urăsc, se bat, fac dragoste, îşi pun piedici unul altuia, nava pluteşte în direcţia ei prin legea naturii.


– Nicio şansă?

– Un coşmar care durează…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.