Acasa > Editorial > Împreună putem să punem „Stop umilirii cetățeanului!”

Împreună putem să punem „Stop umilirii cetățeanului!”

Aproape orice român care a avut de-a face cu autoritățile, a fost, la un moment dat, victimă a comportamentului discreționar și abuziv al unor funcționari.

Indiferent  în ce domeniu lucrează – Fisc, Poliție, Justiție, Medicină, Administrație, Politic etc. – câtă vreme se află la serviciu sau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, majoritatea angajaților de la stat desconsideră cetățeanul cu aerul că ei sunt stăpâni în fața cărora cetățeanul musai să fie umil. Sau, nu în puține cazuri, să dea „cuvenita” șpagă pentru a fi băgat în seamă. Desconsiderarea supremă fiind minciuna cu bună-știință, inducerea în eroare a cetățeanului de către diriguitori, în frunte cu președintele României.

În România, Președintele are imunitate, parlamentarii au imunitate, judecătorii au imunitate, procurorii au imunitate, SRI are auto-imunitate, chiar și medicii au imunitatea lor… Tot ce intră în categoria „stăpânire” beneficiază de imunitate. Singur cetățeanul român rămâne gol în fața puterilor statului; el – POPORUL SUVERAN.

Scopul acestui demers este de a da o formulare cât mai aproape de realitate noțiunii „POPORUL SUVERAN”.

Din aceste considerente, Sentința a demarat campania națională „Stop umilirii cetățeanului!” și își propune să prezinte cât mai multe cazuri de acest gen, cazuri care vor fi tratate jurnalistic. Dacă numărul celor care se vor alătura acestui demers va întruni condițiile necesare, campania se va transforma în proiect de lege.

Pentru asta avem nevoie să ne fiți alături. Autorul acestui demers este unul colectiv, cuprinzându-i pe toți cei ce-l agreează și-l semnează.

Toți cei care știu cazuri concrete sunt invitați să scrie în secțiunea Comentarii a ziarului Sentinta sau pe adresa de e-mail talidacovaci@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.