duminică, decembrie 5, 2021
Acasa > Unde-i lege... > Justiție pentru câini, iar nu pentru oameni…

Justiție pentru câini, iar nu pentru oameni…

De sărbători, un cuman mai netot de prin Caracal a spânzurat un câine de o conductă pentru gaze. Era supărat. Omul, nu câinele. A sărit Marinescu-Bideu cu toți apărătorii câinilor de la Antena 3 și netotul a fost arestat. Perfect! Dacă aveam televiziune, reușeam și eu să salvez doi motănei căzuți într-un canal, unde țipau de te luai cu mâinile de cap. Am sunat la o organizație pentru protecția animalelor din București și mi-a răspuns o duduie vexată că ei se ocupă de câini, nu de pisici. Am sunat la 112 și au venit pompierii. Cinci feciori țapeni, cu o mașină cât vastul meu apartament. Le-am arătat canalul, au desfăcut ei capacul, nu au văzut nimic, nu au auzit nimic și facu-ți, și dregu-ți!… Adică la adresa mâțelor, dar eu am înțeles că era vorba despre mine. „Domnilor, îmi pare rău că v-am deranjat, eu am sunat la protecția animalelor și nu a vrut să vină nimeni, dar fundații pentru salvarea animalelor avem gârlă, berechet. Trebuie salvate pisicile fiindcă țipă acolo de ieri…” „Aveți dreptate că ați sunat la 112, ați procedat corect, dar nu-s aici și nu e treaba noastră!”, a încercat să mă liniștească șeful pompierilor. Ținut de picioare, s-a băgat unul în canal cu tot cu proiector. „Au fugit, omule! Au fugit! Da, nu una, două mâțe au fugit pe canal…” Și au plecat pompierii, pisicile au murit în canal, iar eu am răsuflat ușurat că nu m-au amendat pentru că am abuzat-o pe doamna de la 112. Nu erau mâțele mele, dare eu le hrănesc, le-am făcut hotel, han, pensiuni… În doi ani, am îngropat 12. Unii vecini au principii solide, le otrăvesc să nu le zgîrie mașinile, niște copii le-au scos ochii cu puștile cu lunetă: jucării moderne, domne!. În timpul convulsiilor, pisicile au prins în dinți pietre din jurul blocului… La Istanbul, turcii îngrijesc mii de pisici vagaboande și nu a turbat nimeni pe-acolo.
Așa că am avut motive să mă bucur că a fost arestat cumanul din Caracal. Sistemul juridic funcționează ideal pentru animale, dacă filmează cineva când se iau măsuri drastice. Dar nu și pentru oameni! Mario, beizadeaua lui Gino Iorgulescu, l-a trimis pe lumea cealaltă pe un tânăr de 24 de ani. El nu a pățit nimic, dar se simțea rău detot: era mangă și trăsese pe nară cocaină. Normal, omul nu trebuie să plece la drum pe stomacul gol. Avea viteză mare cu un automobil Aston Martin, a intrat pe contrasens și… se grăbea, avea treabă, asta e! Apoi și mortul, mergea și el cu un Audi vechi. Păi așa se merge pe șoselele patriei? Altceva este să fii la volanul unui Aston Martin, luat din leafa ta, și să ajungi la 240 de kilometri pe oră și să nu pățești mai nimic. Taticu Gino l-a trimis în Italia să se refacă, iar polițiștii și procurorii au rămas băieți salon: copilu era stresat.
A doua zi de Crăciun, Daniel Chițoiu conducea și el un Audi de 50.000 de euro, luat din ultima leafă de bugetar. Tocmai îi dădea cineva un pont la telefon, a tăiat banda continuă și s-a dus pe contrasens, nu a frânat, dovadă că vorbea la telefon, și i-a trimis pe doi bătrâni în lumea celor drepți. Omul s-a dat jos după nenorocire, a dat roată mașinii să vadă cum s-a îndoit tabla și, când a văzut că au murit doi oameni, s-a rostogolit pe o targă. Unii sărăntoci au strâmbat din nas că i s-a revărsat osânza de morsă în toate părțile, iar cei de la Smurd au rămas crăcănați, nu-și mai puteau îndrepta șalele. Daniel Chițoiu nu e oricine, este totuși un om greu, a fost mâna dreaptă a lui Tăricelu, a fost ministru la Finanțe, nu te joci. Sigur, mașinuța nu era trecută în declarația de avere a domnului ministru, dar cine se mai încurcă azi cu asemenea hârțoage? Ce, Adrian Ce Minune își declară mașinile? Și apoi, târșogii erau de vină: ce căutau ei cu Dacia Logan pe șosea a doua zi de Crăciun? Le ardea lor de plimbare? La 80 de ani? Dacă aveau o mașină omenească, nu pățeau nimic, se lungeau și ei puțin pe targă și gata. Erau și mai ușurei decât Chițoiu… Dar așa? Și domnul ministru a rămas liber. Cum să condamni o asemenea valoare? Ce, ne trezim în țările nordice, unde rămâi chel dacă omori pe cineva cu mașina? Păi ce, suedezii sau danezii știu să-și prețuiască valorile naționale, ca noi? Dacă ministrul Daniel Chițoiu omora o potaie de câine, era legat acum ca nănăul de la Caracal. Justiția noastră procedează cu toată celeritatea, dar selectiv, nu oricum, așa, cu zurba.
Și ca să fie clar pentru toată lumea, eu aș fi de părere să se facă autostrăzi numai pentru oameni cu mașini bengoase. Alde Logan să meargă pe drumuri județene, pe șleauri, pe șușăle, pe drumuri de țară, pe miriște, prin ciocălăi, chiar și pe poteci bine întreținute se poate.
Să ne intre bine în cap că trăim în lumi total diferite. După valoarea intelectuală și după importanța socială a fiecăruia!…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.