joi, septembrie 23, 2021
Acasa > Articole > Politic > Ludovic Orban – plan pentru desfiinţarea Parlamentului României!

Ludovic Orban – plan pentru desfiinţarea Parlamentului României!

Când va începe dictatura de tip autocrat?

Ultimele declaraţii ale premierului României ar trebui să stârnească îngrijorare, nu numai în rândul politicienilor, ci mai ales în rândul cetăţenilor.

După tentativele de scoatere a Parlamentului României din procesul legislativ, dejucate de Curtea Constituţională, iată că domnul Ludovic Orban doreşte scoaterea în afara legii a Parlamentului, unica autoritate legiuitoare a ţării, măsură care ar naşte posibilitatea unei autocraţii veritabile în care toată puterea să fie concentrată într-o singură mână.

Declaraţia dată de domnia sa  că “Parlamentul nu exista” este un ultim avertisment lansat partidelor de opoziţie  şi, în acelaşi timp, cel mai violent atac la statul de drept, din ultimii 30 de ani.

Dacă până acum s-a încercat, în repetate rânduri, subminarea rolului Parlamentului, acum s-a trecut la ultima soluţie, anume, subminarea existenţei Parlamentului, într-o acţiune desprinsă parcă din filele de istorie marcate de lovituri de stat, ghilotine şi execuţii publice.

De ce să îşi dorească Executivul o lovitură de stat împotriva Parlamentului României ? Deoarece unica autoritate legiuitoare a ţării încearcă să corecteze din greşelile tot mai mari şi derapajele Executivului şi, de asemenea, încearcă să suplinească incompetenţa crasă a unor indivizi care doresc să împovăreze românii cu dobânda la dobândă sau care doresc să îi extragă pe vârstnicii noştri din sânul propriilor familii, aşa cum declara ministrul Sănătăţii, şi nu profesorul Adrian Streinu Cercel, victima unei diversiuni cu epoleţi.

Parlamentul evident că lucrează, dovada principală reieșind chiar din atitudinea PNL, care a declarat public că va ataca la Curtea Constituţională proiectele votate cu privire la amânarea ratelor românilor şi instituirea schemei de ajutor pentru agricultorii afectaţi de secetă.

Întelegem că sesizarea Curţii Constituţionale este un exerciţiu democratic, dar scoaterea în afara legii a Parlamentului Romaniei ce fel de exerciţiu este ?

Pentru că atunci când declari public că Parlamentul nu mai există, înseamnă că epoca arestării reprezentanţilor populaţiei care se împotrivesc dictaturii Executivului bate la uşa statului român.

Au mai fost momente, în istorie, domnule Orban, când dictatorii şi instituţiile care sprijineau cu forţa autocrația îşi justificau măsurile pe voinţa poporului.

Ati afirmat că vorbiţi direct cu poporul. Foarte bine!  Nu aţi vrea, însă, să vorbiţi direct cu poporul şi atunci când este vorba despre eliminarea cămătăriei din sistemul bancar? Pentru că, se pare, în acest caz, dumneavoastră discutaţi direct numai cu băncile.

Nu aţi vrea să discutaţi direct cu poporul şi atunci când se pune în discuţie defrişarea ilegală a pădurilor României? Pentru că, se pare, în acest caz, dumneavoastră discutaţi direct doar cu exportatorii de material lemnos.

Şi, nu în ultimul rând, nu aţi vrea să discutaţi direct cu românii atunci când doriţi să desfiinţaţi Parlamentul României? Pentru că, în această situaţie, se pare că dumneavoastră discutaţi direct doar cu preşedintele Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.