duminică, octombrie 17, 2021
Acasa > Articole > Presa > România – „moșie” liberală

România – „moșie” liberală

Ministrul Educației și-a propulsat fina ca șefă la DSP București, fiind înlăturat un epidemiolog

Șefa DSP București, Acatrinei Laura, a fost schimbată din funcție, iar în locul acesteia a fost numită în funcție Oana Nicolescu. Schimbarea n-ar fi fost atât de răsunătoare, dacă nu s-ar fi produs în plină pandemie și nu s-ar fi făcut, de fapt, o rotație a cadrelor, în interiorul PNL.

Oana Nicolescu este șefa Organizației Femeilor Liberale Sector 2 și o apropiată a ministrului Educației, Monica Anisie, șefa PNL Sector 2. De altfel, Oana Nicolescu este fina de cununie a Monicăi Anisie. Asta asa, ca sa se vada clar ca nepotismul nu e numai la nivelul consilierilor de ministru, ci chiar Anisie practica cu mare succes, se vede, acest „sport național”.

Surse din interiorul PNL susțin că la mijloc este, de fapt, o bătălie politică în interiorul PNL București. Bătălia pe funcții, în mod evident. În această bătălie, activitatea celei mai importante instituții din Capitală, în această perioadă, DSP București, este blocată, știut fiind faptul că orice schimbare la nivel de conducere, la o instituție din România, produce un val în cadrul sistemului.

Continuarea pe expresmedia

https://expresmedia.ro/politica/12/05/ministrul-educatiei-si-a-propulsat-fina-ca-sefa-la-dsp-bucuresti-fiind-inlaturat-un-epidemiolog/?fbclid=IwAR2vRqr8uUMLfyhXq4JKckjLMmsQs1CADqwR3HuBBOGpjWikFo-JdGd3PHI

 

Mafia galbenă lovește din nou: Tun PNL – 10 milioane de euro pe măști pentru elevi înainte de examenele naționale

 

În guvernarea liberală, Ministerul Educației s-a reprofilat. Interesul pentru educație a fost înlocuit cu interesul pentru tunurile financiare în folosul partidului, asemenea oricărei grupări mafiote care se respectă.

Concret, pe data de 19 mai, Monica Anisie, încă Ministra Educației, a anunțat că face o licitație pentru a cumpăra milioane de măști pentru elevii ce vor da examenul de capacitate și bacalaureat.

Anunțul fusese făcut la o lună după ce președintele Iohannis a anunțat că elevii ce vor da examene se vor întoarce la școală pentru a se pregăti de examene.

Vineri, însă, 22 mai, tot Anisie a anunțat public că anulează licitația, spunând că va face una nouă cât de repede.

Luni, 25 mai, dis de dimineață, Ministerul Educației a postat o nouă ofertă de achiziție a 17.000.000 (17 milioane!!!) de măști, în valoare de 10.000.000 de euro, precizând în caietul de sarcini: „Ținând cont de urgența realizării achiziției, propunem ca termenul limită de depunere a ofertei să fie în aproximativ 4 ORE de la data transmiterii invitației de participare.

 

Continuarea pe justițiarul

https://www.justitiarul.ro/mafia-galbena-loveste-din-nou-tun-pnl-10-milioane-de-euro-pe-masti-pentru-elevi-inainte-de-examenele-nationale/?fbclid=IwAR1G4kuAY0HWlK0wlCXsrEM5rpRVILlwJI8EVcoRhxn_JHt7u6TePyr8xCA

 

Aberația Covid! Chimioterapia se face în corturi!

 

Tratamentul bolnavilor de cancer se face în corturi. Managerii de spital se tem că aceștia ar putea să fie infectați cu Covid și nu vor să riște nimic. După administrarea citostaticelor aceștia sunt trimiși acasă, deși locuiesc în zone îndepărtate de centrele oncologice.

Bătaia de joc la adresa bolnavilor de cancer continuă. Aceștia au ajuns să fie tratați în corturi, după ce stau ore întregi la coadă, după care sunt trimiși acasă. Una dintre unitățile sanitare care practică acest lucru este Institutul Regional de Oncologie Iași, care se laudă cu zero cazuri de Covid. Același institut s-a remarcat în ultimele luni prin refuzul de a interna pacienți din zonele roșii, bolnavii fiind nevoiți să se interneze la Cluj. Nici acum lucrurile nu s-au îmbunătățit prea mult, având în vedere că toți pacienții care vin din zonele roșii ale țării sunt tratați direct în corturi. Mai mult, spitalul lucrează la mai puțin de jumătate din capacitate, având în vedere obligativitatea de a păstra minim doi metri distanță între paturi, obligativitate instituită prin Ordin al ministrului Sănătății. ”Trebuie să ne ocupăm de bolnavi, pentru că, netratați, cancerul progresează. Se internează pacienți la noi, dar trebuie să treacă prin filtrele obligatorii, cu testare, cu zonă tampon. Sunt mai puțini pacienți internați, din cauza restricțiilor cu cei doi metri între paturi. Avem o zonă tampon, unde stau trei zile după testare negativă, apoi trec în zona de internare. Până la urmă, toată lumea se internează, chiar dacă se pun perfuzii cu citostatice în cort, afară, dacă sunt din zone infectate. Este amenajat afară un cort special pentru zonele roșii. Cozi sunt dimineața, dar se epuizează repede, până trec printr-un triaj epidemiologic. Dacă este cazul să fie internați după tratamentul cu citostatice, aceștia stau mai întâi jos, la parter, șase ore, sunt testați și retestați, apoi stau trei zile în zona tampon. Este foarte dificil, atât pentru noi, cât și pentru pacienți”, ne-a declarat prof.dr.Lucian Miron, șeful Clinicii de Oncologie a Institutului Regional de Oncologie Iași. De cealaltă parte, președintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, susține că pacienții ar trebui testați și apoi internați în spital pentru tratament, pentru că pericolul de a contacta infecții în cort este mult mai mare, având în vedere că sistemul imunitar al bolnavilor de cancer este compromis

Continuarea pe Național

https://www.national.ro/news/aberatia-covid-chimioterapia-se-face-in-corturi-685279.html/

 

Nelu de la Sănătate vrea să-și pună fratele șef la ISU. Pe verișoară a numit-o la Antibiotice Iași

 

La Antibiotice SA Iași, Ministerul Sănătății deține 53,0173% din acțiuni, iar pentru a reprezenta interesele statului în AGA, ministrul Nelu Tătaru a numit-o pe verișoara sa, vasluianca Mihaela Vlada, iar acum vrea să îi găseascăo funcție bună și fratelui.

Ministrul Sănătății care vrea să îl împingă pe fratele său, Niculae Tătaru, la șefia ISU. Deocamdată la Vaslui.La comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, se află în prezent colonelul Mihai Ciprian MITREA, în vârstă de 43 de ani, prim adjunctul său fiind fratele lui Nelu Tătaru.

Continuarea pe flux24

https://flux24.ro/nelu-de-la-sanatate-vrea-sa-si-puna-fratele-sef-la-isu-pe-verisoara-a-numit-o-la-antibiotice-iasi/?fbclid=IwAR0A9nWQkabLMWP0wR8rmMkir4A8hfFj3DEtvuhdC0DKt6v-fPXJ9LTPfak

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.