duminică, septembrie 19, 2021
Acasa > Stelisti > Să fim mai puternici decât Gigi Becali!

Să fim mai puternici decât Gigi Becali!

Nici mie nu mi-a plăcut cum au jucat băieții în prima repriză. (FCSB – Viitorul: 2 -1). M-așteptam să înfulece jeratic. Ei nu păreau a ști că sunt pe teren. Știau că joacă, dar nu știau ce: fotbal, tenis, țurcă? Au dat totuși două goluri. De ce? Cum? Nu mai conta.

Și a venit repriza doua. A venit gratis. Fără șpagă, fără nimic. Copiii aceia leneși până atunci câștigau tot: duelurile unu la unu, mingea doua, erau primii la întâlnire… Și-n loc să marcheze ei, au marcat adversarii.

Atunci, abia, am înțeles. Nu era cum voiau împricinații, ci cum vrea Dumnezeu. Dumnezeul – Dumnezeu, nu Dumnezeul unui închipuit în Dumnezeu. Tocmai începuseră durerile facerii numită „play-of”. Și nimeni, absolut nimeni  din jur, nu avea idee ce urma să se întâmple. Doar cei în durere simțeau. Ce-i drept, nu știau nici ei, dar simțeau. C-așa-i în Cer, așa e și pe Pământ.

Sigur, întotdeauna este că, în durerile facerii, participanții la travaliu nu sunt împinși spre izbândă nici de dispreț, nici de aroganță, nici de amenițări, nici de  sudălmile neisprăvitului. Au nevoie de înțelegere, de liniște, de concentrare. Exact de ceea ce nu-i în stare să dea un nevolnic.

Să-l ignorăm, deci, și să fim alături de jucători cu ceea ce ei au nevoie, iar noi, la îndemână. Până iese ce decid harurile. Pe urmă… vedem!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.