Agentul, care lucra la Directia Regim Permis de Conducere si Inmatriculari Vehicule, a fost retinut de catre procurori pe 10 septembrie „pentru savirsirea a patru infractiuni de trafic de influenta”, informeaza Directia Generala Anticoruptie (DGA).

In mare, faptele s-ar fi derulat astfel: la jumatatea lunii iunie 2009, agentul ar fi primit 4000 de euro ca sa-l ajute pe un bucurestean sa recupereze o masina pe care o vinduse fara acte. Potrivit comunicatului (intarit si de Parchetul de pe linga Tribunalul Bucuresti) „Denunţătorul a susţinut că agentul de poliţie i-a spus că va da 2.000 de euro poliţiştilor de la Serviciul Furturi Auto şi 2.000 de euro procurorului care supraveghează activitatea de cercetare penală a acestora”.

Ce treaba aveau procurorul si politistii de la Furturi Auto in toata povestea devreme ce masina fusese vinduta si nu furata, ramine un mister.

Insa DGA precizeaza imediat ca „Ulterior, agentul de poliţie s-a întâlnit cu denunţătorul şi i-a înapoiat suma de 500 de euro asigurându-l că-i va restitui şi restul de 3500”.

Ce inseamna ulterior si de ce i-ar fi dat politistul banii inapoi denuntatorului, de asemenea nu se spune. Cum nu se spune nici daca a apucat sa dea banii mai departe si apoi i-a cerut inapoi, sau n-a apucat si atunci nu e clar de ce a restituit doar 500 din cei 4000 de euro. Dar daca i-a „distribuit”, iar apoi i-a venit pofta sa-i restuie, o fi facut-o din banii de salariu? Din alte spagi? Fie nu stiu, fie nu i-a interesat, fie nu vor sa spuna ceicare dau comunicatul.

 

Si daca cei de la DGA s-a spalat pe miini de cazul din iunie odata cu sesizarea Parchetului, iata ca dupa numai trei saptamini, acelasi agent le dadea iar de furca:

   „La data de 05.08.2009 Direcţia Generală Anticorupţie a înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti denunţul  numitului V. V. din care reieşea că, în cursul lunii iunie 2008, acesta i-a dat agentului de poliţie suma de 2.500 de euro pentru a interveni pe lângă şefii săi în vederea facilitării angajării fiicei denunţătorului în cadrul poliţiei”.

 

Dupa alte trei saptamini, „la data de 26.08.2009 Direcţia Generală Anticorupţie a înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti denunţul  numitului T. C., acesta arătând că în cursul anului 2008 i-a dat aceluiaşi agent de poliţie suma de 1.500 de euro, în schimbul căreia acesta l-a asigurat că fiul său va fi angajat în cadrul poliţiei”.

 

Iar o luna mai tirziu, „la data de 08.09.2009 Direcţia Generală Anticorupţie a înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti denunţul  numitului S. F., acesta arătând că în cursul anului 2008    i-a dat agentului de poliţie suma de 1.500 de euro pentru a-i facilita angajarea în cadrul poliţiei”.

Agentul spagar a fost retinut si prezentat in fata instantei cu propunere de arestare. Ce ramine neclar este cum a putut sa scape atita vreme neprins daca se „tinea de afaceri” cel putin din anul 2008. Oare nu-si face treaba ca lumea DGA? De ce nu aveau oamenii de aici nici un semnal ca sa fi organizat un flagrant delict si toate dosarele politistului au fost intocmite numai pe baza de denunturi? Cum de s-au gindit cei doi care i-au dat spaga anul trecut sa-l reclame tocmai acum, cind pe numele lui existau alte doua dosare? Daca agentul a luat intr-adevar spaga, oare se va gindi cineva sa mearga cu ancheta pina la capat si sa afle care erau „combinatiile” lui? Nu de alta, dar stie oricine ca nu te apuci sa iei bani in schimbul unor promisiuni decit atunci cind esti sigur ca cineva le va onora.

 

 

 








Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.