Răspunsul premierului Nicolae Ciucă la întrebarea lui Nicolae Iorga din frontispiciul ziarului: „Credeți că puteți să nu mai mințiți?” Răspunsul, în halul în care îl veți citi în continuare, a fost dat presei în urmă cu două zile.

România, în această perioadă, la fel ca celelalte ţări, trece printr-o perioadă dificilă, la care nu ne-am mai fi gândit în secolul 21.(…) Ceea ce vreau să vă spun este că România are astăzi garanţii de securitate cum nu a avut niciodată. Suntem ţară membră a Alianţei Nord-Atlantice, suntem ţară membră a Uniunii Europene, putem să vedem, s-au luat decizii în acest sens, sunt mai multe trupe şi dotări ale Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul României. Asta putem să o constatăm că nu este doar pe termen scurt, dar şi o prezenţă consolidată, constantă. Trebuie să reamintim că România este o ţară prooccidentală, poporul român, în proporţie de 70%, sprijină această instituţie a apartenenţei noastre la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană. Sunt elemente de garanţie că aparţinem acestei civilizaţii a Vestului şi că tot ceea ce facem noi, responsabilitatea noastră este să ducem mai departe dorinţa românilor“.

Prostie? Ignoranță? Lingușire? Slugărnicie? Incultură? Analfabetism?

România nu este în război. Nu pe români îi apără trupele americane la Deveselu. Dimpotrivă. România este expusă morții nucleare pentru o cauză care nu este a ei. România nu e înzestrată pentru pace. Război vrea. Războiul nu iartă.

Când ai o țară de care nu te leagă nimic – nici părinți, nici copii -, e ușor să o trimiți într-un război care nu-i al ei în schimbul unei șepci.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.