miercuri, mai 12, 2021
Acasa > Articole > Campanie > UN S.O.S. de prânz

UN S.O.S. de prânz

Domnule Eduard Raul Hellvig, director al SRI

Domnule Adrian-Liviu Ivan, rector al ANIMV,

Vreau să vă întreb până când mă mai tracasaţi şi jecmăniţi de bani? Chiar nu credeţi, mai ales în aceste zile pascale, că există o revanşă?

Detaliez, nu pentru instituţia care ştie tot, şi-n acest caz tace mâlc, ci pentru cei ce-mi pot da o mână de ajutor. După ce, prin indolenţa şefului Financiarului Academiei Naţionale de Informaţii, nu s-a depus suma datorată (contribuţie de asigurări sociale pentru subsemnatul, ca profesor angajat, pe 2013) la ANAF 2, Fiscul abia la începutul acestui an mi-a poprit mie (nu SRI-ului vinovat) conturile în bănci. După îndelungi tribulaţii, umilinţe, timp în care cele două instituţii au stins conflictul, restituindu-mi-se suma colectată ilegal de Fisc din contul meu de la BCR. Dar cu ce preţ? Cu umilinţa cozilor, cu trei luni pierdute fără a putea folosi conturile (nici pentru pensie, nici pentru operaţiunile la termen) şi cu jecmănirea (de către banci care şi-au luat, TOATE PATRU, comisioane (pentru: poprire, colectare sumă, ridicare poprire, restituire sumă colectată greşit) din banii mei. Am înghiţit, am plătit, crezând că acest episod trist rămâne o amintire urâtă despre modul neprofesionist de lucru al unei instituţii de… stat cu standard înalt, evidenţiat prin dovezile furnizate către ANIMV. Nu, nici vorbă. Chiar azi, am mai primit (tot eu) o decizie a numitului Marius Ene de la ANAF 2 (pe care o anexez), unde sunt somat să plătesc dobânzile şi penalităţile fiindcă SRI-ul a întârziat să se achite de obligaţiile fiscale în dosarul 408027913058/ 31.12.2019 (vezi detalierile la subsol), deşi prin domnul Adrian Muraru (căruia am de ce să-i mulţumesc) şi, oficial, prin „semnătura” Compartiment de comunicare al ANIMV, mi s-a comunicat să s-a sistat conflictul şi am fost repus în drepturi, începând cu 17 martie a.c. Drepturi care au însemnat: recuperarea sumei furate din cont fără să fiu înştiinţat (nici de bancă nici de Fisc, decât post factum), dar şi plata (de către mine) a unor comisioane aiurea, iar acum,,, acum, somaţia de plată a altor sume (dobânzi şi penalităţi stupide), tot de către mine.

Sper, domnilor lideri ai instituţiilor legalităţii să stingeţi acest incident incredibil şi să nu mai permiteţi bătaia de joc a unui fost angajat al campusului din Odăi.

În speranţa că e vorba de un caz unic, o sincopă regretabilă, vă doresc numai bine.

Cu urări de bine pascal,

26.04.2021

Gl. bg. (rt.) prof. univ. dr. ing. Nicolae Rotaru,

Membru al USR şi al UZP, vicepreşedinte al PNR

https://www.facebook.com/nicolae.rotaru.77

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.