duminică, decembrie 5, 2021
Acasa > Articole > Politic > Viorel Cataramă, un liberal autentic, și singurul

Viorel Cataramă, un liberal autentic, și singurul

Viorel Cataramă spune că va propune la Consiliul Naţional de sâmbătă mai multe puncte:Anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă, inclusiv pentru membrii Casei Regale.

  1. Anularea pensiilor speciale.
  2. Stabilirea pensiei minime la 70% din salariul minim, toţi cetăţenii urmând să primească pensii numai la vârsta legală de pensionare şi numai în raport cu contribuţia avută.
  3. Stoparea oricăror creşteri salariale în sectorul bugetar; relocarea a cel puţin 25% din acest personal în sectorul privat.
  4. Încurajarea şi susţinerea necondiţionată a sectorului privat, îndeosebi a exportului, inclusiv printr-un leu slab; drept consecinţă, prin negocieri între patronate şi sindicate veniturile celor care lucrează în sectorul privat vor deveni comparabile cu cele ale persoanelor care lucrează în sectorul public.

Va dispărea astfel, pe cale naturală, actuala „aristocraţie bugetară”!

Personalul angajat în sectorul public nu va mai putea lucra concomitent şi în sectorul privat.

  1. Eliminarea ajutoarelor de stat, precum şi a tuturor subvenţiilor acordate agenţilor economici cu capital (majoritar) de stat.
  2. Nicio instituţie publică nu va mai putea bloca activitatea sectorului privat până la o hotărâre definitivă a justiţiei; va fi elaborată o legislaţie clară privind răspunderea persoanelor care lucrează în sectorul public, inclusiv sancţiuni clare pentru abuzuri dovedite.
  3. Liberalizarea totală a pieţei asigurărilor de sănătate şi a sistemului de pensii; va fi încurajat sectorul privat în domeniul sănătăţii şi al învăţământului.
  4. Eliminarea tuturor discriminărilor în domeniul taxării muncii şi a capitalului.
  5. Taxarea capitalurilor (inclusiv a transferurilor catre offshoruri) şi importurilor speculative”

O singură dorință îi pune miezul decalogului între paranteze: alegerea lui Klaus Werner Iohannis în fruntea liberalilor la viitoarele alegeri prezidențiale. Paranezele între care așază miezul liberalismului său provin din speculațiile mediului de afaceri – totuși, președintele unei țări în adolescența devenirii sale nu poate fi o chestiune de speculații de piață. Nu poate fi liberal un ins suit din preistoria nazismului, cu mentalitățile primitive ale acestuia. Dacă-și regândește sistemul de judecată și redă liberalismului spiritul din care s-a născut, „Prin noi Înșine”, România poate primi dreptul de a privi spre viitor. Eu însumi îl voi sprijini.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.