duminică, septembrie 19, 2021
Acasa > Articole > Politic > A fi, azi, cetățean în România

A fi, azi, cetățean în România

Omul biblic – cel clădit pe pilonii cosmosului avea ca piatră unghiulară credința în Dumnezeu, în Iisus Hristos și Fecioara Maria.
A venit Biserica, a confiscat piatra unghiulară și a transformat omul biblic în cărătorul unui om închipuit, servind intereselor papei și ale conclavului fariseu.
Și un singur duh a zis atunci: Biserica are o singură bogăție: Evanghelia. O bogăție sufletească și atât. Averile din curțile Bisericii sunt provenite din bunurile celor păcăliți că vin de la Dumnezeu. Și un papă striga: Dați, dați! Dacă refuzați, sunteți ai diavolului.
Omul care se păstra atunci biblic ducea cu el o cruce pe care scria: navigatorul în pustietatea oceanului este liber. Luați-i Steaua Polară. Ce mai face cu libertatea lui? Cu referire la Dumnezeu. El îi era Steaua Polară, îl ținea în poziție verticală.
Și Omul liberal – cel clădit pe pilonii democrației, ai poporului suveran.
A divinizat Constituția. Proprietarii ei au confiscat Steaua Polară din Constituție, egalitatea oamenilor pe pământ, și au zis: Îmbogăți-vă! Dacă refuzați, sunteți ai diavolului (ai pesedeului). Bogăția este Dumnezeu!
Și cetățeanul român modern nebogat, fără nicio piatră unghiulară, cu creierul rămas în beznă și ignoranță, de pe vremea bunei-credințe:
Da’ ce, analfabeta Veorica avea căderea să fie premier? Sasul măcar are părinții în Germania prosperă. Ne face pe toți bogați!
Partidul ce ar putea salva România ar fi cel care ar găsi piatra unghiulară care să o salveze din veacurile de obscurantism. În interesul celor rămași să ducă barca pe furtună. Nu al multinaționalelor hrăpărețe, al neamurilor lui Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.