Acasa > Articole > Politic > Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Eu însumi nu mai ştiu încotro s-o iau. L-am anunţat pe Cel de Sus, pe Dumnezeul meu, că sunt pregătit să-l împuşc pe Klaus Werner Iohannis, oricând doreşte. Cu o condiţie: să-mi divulge înlocuitorul. Unul care să iubească Brăila unde m-am născut, să readucă măcar pentru câteva clipe vecinii în curtea de unde furam caise şi gutui. Chiar îi aşa de greu, i-am spus, să găseşti măcar unul care să se aşeze lângă nişte dorinţe care până mai ieri păreau fireşti? Dacă l-a găsit pe neamţul care să ne dispreţuiască, de ce n-ar căuta şi după americanul care să ne admire? A încercat cu Hans Klemm, recunosc. Dar şi ăsta e mai îndelung neamţ decât american. Şi tot fugar. De ce nu, o Monica Macovei, cu dragostea ei înfocată pentru ţară? Sau o graţioasă făptură, cum e doamna Turcanu?

Iată-i pe marii gazetari care tot încearcă să afle calea dreaptă, cea ortodoxă. Geaba au trecut Rubiconul de la Iliescu la Iohannis. Geaba au străbătut ţinutul marilor speranţe. Până la urmă s-au aşezat lângă filiforma doamnă Dogioiu.

Nu neg. Ceva-ceva tot a făcut. Dar nu pentru toţi. Pentru Cristian Tudor Popescu, a găsit „ciuma roşie”. Şi dă-i, şi luptă! Vorba unui prieten al meu, Adolf Hitler: „Ce rost ar avea Dumnezeu fără Satan?” Şi nici nu mai e nevoie de un Dumnezeu. Îl avem pe Iohannis. Pentru partea astălaltă a găsit-o pe voinica Luluţa Kövesi. E-n ordine. Dar nu suficient. Ne spargem capetele. Şi pe urmă? Iată întrbarea: şi pe urmă?

Marile genii ale antichităţii şi-au spart capetele să descopere cum poate fi desfăcut Nodul gordian. Respectiv, aceeaşi dilemă cu alt nume. Nodul nostru, cel românesc, e doar pe jumătate românesc; poartă numele de Iohannis-Dragnea.

Şi devine limpede: ne poate salva doar un Alexandru cel Mare. Aşa să ne ajue Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.