CEDO urmeaza sa stabileasca termen de audiere si judecata intr-un dosar care vizeaza toate tarile membre UE

Plangerea vine din Polonia unde parintii sunt acuzati ca au promovat acasa un comportament ” homophobic bullying”‘ al copiilor lor. Au fost reclamati de niste parinti ai unui copil gay de la liceu iar una din asociatiiile LGBTQ a sesizat CEDO sa sanctioneze Polonia acuzand autoritatile ca nu au intervenit sa sanctioneze parintii homofobi . Acestia cand au aflat ca baiatul lor de liceu de 15 ani este prieten cu un coleg gay din alta clasa din liceu i-au interzis sa se mai duca la ziua lui de nastere. Parintii baiatului gay i-au reclamat pe parintii baiatului care nu a mai venit la petrecerea fiului lor pentru discriminare si exercitare abuziva a drepturilor parentale si pentru faptul acest caz se adauga celor doua situatii in care doi adolescenti gay din Polonia s-ar fi sinucis din cauza faptului ca ar fi fost agresati verbal de colegii lor. Autoritatile poloneze au clasat reclamatia la nivel national si acum se cere CEDO sa oblige Polonia sa intervina prin autoritatile statale cand parintii isi educa copiii minori sa nu asimileze valorile LGBTQ .
Dominik Szymański, 14, din Bieżun oras in Polonia, s-a sinucis in 2014 acuzand faptul ca a fost agresat verbal de catre colegii de liceu. Un alt caz invocat de comunitatea LGBTQ din Polonia in sprijinul cererii la CEDO vizeaza anul 2017, cand baiatul de 14 ani Kacper din Gorczyn s-a spanzurat din cauza ironiilor la care l-au supus colegii de liceu conform acuzatiilor formulate de comunitatea LGBTQ locala.
Interesant este faptul ca CEDO va trebui sa se pronunte in acest caz care este similar cu cel care vizeaza Barnevernet in care autoritatile sunt acuzate ca au dispus decaderea din drepturile parintesti si luarea fortata in custodie a unor copii apartinand unei familii acuzata ca ii “indoctrina religios”‘ punandu-i sa citeasca Biblia si sa ii duca la Biserica .
Asadar pe de o parte se cere Poloniei sa decada din drepturile parintesti pe parintii care nu isi educa [ indoctrineaza ] copiii sa nu aiba o atitudine homofoba la adresa comunitatii LGBTQ [ si Romania are lege antibullyng ] si pe de alta parte se cere tot catre CEDO sa fie sanctionata Norvegia care invocand tot o “proasta educatie / indoctrinare”‘ a decazut din drepturile parintesti o familie care isi educa copiii in spiritul credinte crestine si i-a luat fortat internandu-i fortat intr-un centru pentru minori.
Deciziile CEDO vor avea o importanta uriasa pentru ca ele vor avea un numitor comun: DREPTUL SUVERAN AL STATULUI sa decada din drepturile parintesti parintii care nu respecta anumite directii impuse tot de stat, si sa separe copii minori de parintii lor, sub o acuzatie sau alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.