Acasa > Articole > Politic > Nistorescu și Cristache, fără zimți

Nistorescu și Cristache, fără zimți

Ce să fie, oare? De la un timp, Cornel Nistorescu şi eu, beligeranţi în război ideologic, suntem pe aceeaşi linie de hotar. Dincolo, se zbenguie samavolnicia. Nu aceea politică, nu aceea de aparteneţă la un grup sau altul. Aceea a ochilor închişi, A servilismului. A slugărniciei. A îndobitocirii prin bunăstare.

Interese geostrategice contrarii  cum sunt între  prima putere a lumii, SUA, şi contracandidata, Rusia, supun România la un regim special. Un regim care suspendă regulile mult trâmbiţate de SUA: suveranitatea poporului, libertatea alegerii propriei sorţi. În consecinţă, România este obligată să promoveze secături care să acceadă la putere doar prin renunţarea la demnitatea naţională. E prima explicaţie a suirii în dealul Citrocenilor a unui ins cu gusturi naziste.

Și a nefireștii solidarități UE – SUA, cum este conservarea în funcție a unei mediocre de  doi bani, a Laurei Codruța Kövesi.

România, cu legendarul său gust pentru obediență, expune lumii poate cea mai dizgrațioasă față a sufletului de slugă; aduce în avanscenă figuri cum sunt Liiceanu, CTP, Orban, Băsescu, Dragnea, Ponta, Kövesi…

Nu mai este nimic de făcut, spun eu în editorialui „Învingem durerea…” Și-un hohot de plâns care nu va urma: strategia are infinite mijloace de a distrage atenția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.